Ben je druk bezig met de inrichting van een baby- of kinderkamer? Dan ben je vast ook benieuwd hoe je deze ruimte de finishing touch kunt geven. Want hoe leuk het inrichten van deze ruimte ook is, het kan soms ook best lastig zijn. Zeker om sfeer te creëren en om er echt een functionele kamer van te maken. Bovendien vraagt een babykamer om een geheel andere aanpak, dan een kamer voor een schoolkind.

Een ding is echter zeker: een vloerkleed is in zowel de babykamer als kinderkamer een goed idee. Vloerkleden zijn niet voor niets al sinds mensenheugenis enorm populair. Ze kunnen een interieur maken of breken. Heb jij al een babykamer vloerkleed in huis gehaald? Of twijfel je nog? Hier zijn drie redenen om echt een vloerkleed in de kinderkamer te leggen.

1.      Comfortabel spelen

Baby’s en jonge kinderen spelen grotendeels op de grond. Daarom is het fijn als er een zachte ondergrond aanwezig is. Nu zou je natuurlijk voor tapijt kunnen kiezen, maar dat is vaak lastig te reinigen en ook erg onhandig voor kinderen met een stofallergie. Een vloerkleed biedt dan de uitkomst. Zeker als je voor een laagpolig vloerkleed kiest. Deze is namelijk gemakkelijk te reinigen, maar biedt wel extra warmte en comfort aan de kamer.

Met een speelkleed kinderkamer laat jij jouw kind voortaan heerlijk comfortabel op de grond spelen. Lekker warm en zacht. Zo creëer je de perfecte basis voor urenlang speelplezier! Overigens is een speelkleed niet alleen een aanwinst voor de kinderkamer, maar ook zeker voor de babykamer. Zij zullen zich in het begin veelal verplaatsen door te rollen, te tijgeren of te kruipen. Dan kan een vaste en zachte ondergrond heel prettig zijn.

Voor jou als ouder is een vloerkleed stiekem ook erg fijn. Heerlijk om samen op een comfortabel kleed te zitten als je je kindje voedt, samen speelt of gewoon even voorleest.

2.      Geluid dempen

Denk je even rust te hebben als je kind boven op zijn kamer gaat spelen? Dan kom je hier al snel van terug als je het gestamp hoort. Soms lijkt het alsof je kind bijna door het plafond heen komt zetten. Herkenbaar? Dan is er vast geen goede demping op de vloer aanwezig. Met behulp van een vloerkleed demp je het contactgeluid en zul je veel minder geluiden ervaren. Ook handig wanneer je in een appartement woont. Zo zorg je er namelijk tevens voor dat de buren minder overlast van jouw kinderen ervaren.

3.      Meer sfeer

En last but not least… een vloerkleed maakt de ruimte ook gewoon helemaal af. Het biedt sfeer, geeft echt de finishing touch en is daarmee echt onmisbaar in iedere kinderkamer. Er zijn tal van vloerkleden verkrijgbaar. In werkelijk alle soorten en maten. Daardoor is er altijd wel een vloerkleed dat bij de kamer van jouw kleintje past.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.