Het is weer lente! En dat betekent dat we langzaam weer richting het mooie weer gaan. Nog heel even en we kunnen bijna iedere dag weer van de tuin genieten. Daarom wordt het ook hoog tijd om deze niet alleen te voorzien van de nodige nieuwe bloemen en planten, maar om ook naar een manier op zoek te gaan om deze in optimale conditie te houden. En vooral dat laatste lijkt ieder jaar weer voor enorme problemen te zorgen. Vooral met de enorme droge zomers van de afgelopen jaren hadden de planten in de tuin het zwaar te verduren. Er was simpelweg niet tegenop te sproeien en voordat je het wist vergat je enkele dagen te sproeien en waren de planten bijna niet meer te redden. Dat moet en kan dit jaar toch echt anders. Met een beregeningssysteem hoef je je namelijk nooit meer zorgen te maken.

Nog niet geheel overtuigd? Hier volgen 3 redenen om dit jaar voor een beregeningssysteem in de tuin te kiezen!

1. Water besparen

Het grootste nadeel van de tuin zelf voorzien van water is dat je altijd te veel of te weinig water gebruikt. Het is nou eenmaal heel lastig inschatten hoeveel je precies nodig hebt. In de meeste gevallen verbruiken mensen veel te veel. Zeker tijdens droge zomerdagen. En dat is zonde, want hiermee help je niet alleen de droogte en het watertekort op dergelijke dagen in stand te houden, maar je verbruikt ook nog eens zeer kostbaar water. En dat merk je op je waterrekening!

Een beregeningssysteem weet precies hoeveel water het kan en mag gebruiken om je planten en bloemen in optimale conditie te houden. Hierdoor weet je zeker dat je nooit meer water verbruikt dan nodig is. En dat merk je in je portemonnee!

Water besparen

2. Water wordt beter benut

Wanneer je zelf de tuin gaat besproeien, dan zal je dit altijd doen op degelijke tijdstippen. Bijvoorbeeld in de vroege ochtend of als net de zon onder is. Het gevaar ligt hem echter in het feit dat de temperatuur alsnog relatief hoog kan zijn en het in de ochtend ook alweer snel zonnig zal worden. Hierdoor verdampt het water veel sneller en wordt er dus veel minder efficiënt mee omgegaan. Met een beregeningsysteem kan ingevoerd worden dat het water bijvoorbeeld enkel in de nacht wordt gesproeid. Hierdoor wordt er veel effectiever met het water omgegaan en zal dit de grond veel beter kunnen bevochtigen dan in de vroege ochtend of avond.

3. Langere levensduur planten en bloemen

Door gebruik te maken van een beregeningsysteem weet je zeker dat je planten en bloemen altijd voldoende vocht zullen krijgen. Ze worden niet langer meer vergeten en ze worden besproeid op een wijze waar ze echt aan toe zijn. Dit betekent dus ook een langere levensduur voor planten en bloemen. Waar je in de voorgaande nog wel eens een plant of bloem weggooide omdat deze simpelweg verdroogd was, is dat dit jaar zeker niet meer aan de orde. Op de lange termijn levert dit dus ook nog eens een besparing op.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.