Oké, je denkt er over om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Tijdens een urenlange research kom je uit op een duurzame leverancier. Eentje die investeert in natuurlijke energiebronnen en uitsluitend groene stroom en gas levert. Dat is een goede eerste stap naar een duurzaam leven. Maar wat zegt dit eigenlijk? Is groene stroom echt zo belangrijk en hoe weet je dat de stroom uit jouw stopcontact echt met natuurlijke bronnen is opgewekt? Wat is de toegevoegde waarde om voor een groene energieleverancier te kiezen? Wij zetten 3 redenen op een rijtje waarom je vandaag nog op groene stroom mot overstappen.

1.         Je helpt bij het verduurzamen van ons land

We zitten volop in de energietransitie en worden als Nederlandse burgers telkens met de neus op de feiten gedrukt om samen te werken aan een duurzaam Nederland. De praatjes zijn vaak groot, maar in de praktijk blijken de meeste mensen nog steeds op dezelfde voet verder te leven. Wil jij echt het verschil maken? Kies dan voor een energiemaatschappij die wel echt zijn woorden in acties omzet en helpt bij het verduurzamen van ons land. Als steeds meer Nederlanders naar een groene energiemaatschappij overstappen, winnen zij aan slagkracht. De bedrijven die nu nog de uitgeputte fossiele brandstoffen stimuleren, krijgen vervolgens zoveel concurrentie dat zij de strijd moeten opgeven. Hierdoor verdwijnen milieuonvriendelijke grondstoffen uit ons straatbeeld en werken we gezamenlijk aan een mooiere toekomst. Voor ons, onze kinderen en de volgende generaties.

3 redenen waarom je vandaag nog moet overstappen op groene stroom

2.         Betaalbaar

Voorheen dachten veel mensen dat groene stroom enkel voor de elite was weggelegd. Doordat er weinig animo voor groene stroom was, bleven de prijzen enorm hoog. Hierdoor was het voor mensen met een kleine portemonnee niet betaalbaar. Inmiddels is dit gelukkig anders. De Nederlandse overheid stimuleert groene energieleveranciers met subsidies, daarnaast zijn er een aantal bedrijven die geld investeren in natuurlijke energiebronnen. Hierdoor kunnen deze energiemaatschappijen hun prijzen laag houden, waardoor je niet meer of zelfs minder voor je stroom betaald dan dat je bij ‘grijze’ stroom zou doen.

betaalbaar groene stroom

3.         Ga de klimaatverandering tegen

De klimaatverandering, voor veel mannen is dit enkel een woord. Toch zijn we in 2018 goed met onze neus op de feiten gedrukt. We werden getrakteerd op een geweldige zomer met extreem warme temperaturen en droogte. Heerlijk natuurlijk als je vakantie in eigen land vierde, maar ook wel een beetje zorgelijk. Deze warmte, die bijna de gehele lente en zomer aanhield, was niet normaal voor ons land. We genoten van de warmste zomer ooit. Dit riep direct vraagtekens op. Komt dit door de opwarming van de aarde? Hebben we het klimaat nu echt veranderd door ons gedrag? Misschien. Hier is nog geen duidelijk antwoord op te geven, maar het vermoeden is er wel. Natuurlijk kan je nu kleine dingen ondernemen om het milieu te sparen. Wellicht laat je al de auto staan en kies je voor een elektrische fiets om naar het werk te reizen, maar is dit genoeg?

Door te kiezen voor groene stroom, verlaag je de CO2-uitstoot in ons land. Zo levert jouw overstap een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.