Lampen zijn ontzettend belangrijk voor het wooncomfort. Ze zijn niet alleen heel praktisch, maar bieden je ook de mogelijkheid om meer sfeer in huis te brengen. Daarnaast geven lampen ons een gevoel van veiligheid. We zijn meestal niet dol op het donker. Dankzij de juiste design verlichting kunnen wij het donker verbannen en genieten we van voldoende sfeer en functionaliteit binnenshuis. Je kunt eindeloos variëren met lampen om telkens van een nieuwe sfeer te genieten. Toch is de aanschaf van nieuwe verlichting niet zo eenvoudig als het lijkt. Het aanbod is reuze. Voor welke verlichting kan je dan het beste kiezen? Wij geven je 3 tips voor de aanschaf van nieuwe design lampen!

desgin lampen

1.         Stel een lichtplan op

Wandlampen, hanglampen, tafellampen, plafonnieres en ga zo maar door. Het aanbod in lampen is ontzettend groot. Dat maakt de keuze des te lastiger. Hoe weet je welke lampen je precies nodig hebt? Je kunt deze keuze vereenvoudigen door eerst een duidelijk lichtplan op te stellen. Denk aan een aantal onmisbare lichtpunten en combineer deze met sfeer- en accentverlichting. Zo geniet je altijd van voldoende licht én sfeer in huis.

Tip: maak gebruik van een plattegrond van de woning. Teken vervolgens de meubels en stopcontacten in. Daarna is het zeer eenvoudig om de functie van de diverse ruimtes te bepalen en de goede lichtbronnen hierbij te zoeken. Zo ga je met een duidelijk plan op pad voor de juiste verlichting. Zo bega je geen miskopen of onnodige aankopen.

2.         Kies voor kwaliteit

Een lamp is een lamp. We kunnen deze uitspraak goed begrijpen, toch is deze niet helemaal juist. Lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar ook in diverse prijscategorieën en kwaliteitsverschillen. Indien je jarenlang van dezelfde lamp wilt genieten, is het noodzakelijk om voor kwaliteit te kiezen. De keuze voor design verlichting is dan snel gemaakt. Naast de verhoogde kwaliteit en langere levensduur, beschik je met een design lamp ook nog eens over een geweldige uniciteit. Je zal geen lamp in huis halen die ook al bij drie andere buurtbewoners staat. Jij bent uniek, zo ook je keuze voor de verlichting in huis. Kies bijvoorbeeld voor de bijzondere ontwerpen van Flos. Kies je voor Flos lampen? Dan kies je voor topkwaliteit en de karakteristieke kenmerken van de Italiaanse stijl. Say no more!

flos lampen

3.         Lampen online kopen

Het dagelijkse leven lijkt steeds drukker te worden. Onze agenda’s lopen over van de afspraken en je probeert in de tussentijd ook nog wat me-time en gezinstijd te plannen. Even op je gemakje shoppen voor nieuwe design lampen is er dan ook niet bij. Gelukkig heeft de digitale wereld hier een antwoord op. Dankzij kwalitatieve webshops is het nu ook mogelijk om design lampen vanuit je luie stoel aan te schaffen. Met enkele klikken op de knop is het mogelijk om de mooiste lampen thuis te laten bezorgen. Geen ellenlange ritten naar speciaalzaken meer, maar de door jou gekozen lampen gewoon thuis ontvangen. Hoe fijn is dat? Daarnaast is het online shoppen voor lampen ook nog eens heel leuk. Pak er een bakje koffie en een koekje bij en je kunt de hoeveelheid me-time voor de aankomende week weer afstrepen. Dat noemen we pas een win-win situatie!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.