Gaat je zoon na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs en heeft hij wel genoeg van zijn huidige kinderlijke slaapkamer? Dan wordt het hoog tijd om deze eens flink aan te pakken. Grijp de kans om samen met je zoon iets heel moois te creëren. Door samen met hem de verschillende mogelijkheden te bekijken kom je niet alleen meer te weten over zijn stijl en zijn hobby’s, maar groeien jullie ook nog eens dichter naar elkaar toe. Maar hoe tover je die schattige kinderkamer om in een stoere jongenskamer waar jouw pre-puber in gezien mag worden? Kortom, waar moet je op letten bij het inrichten van een tiener-proof kamer. Wij geven 3 handige tips!

1.    Geef ruimte voor het uitoefenen van hobby’s

Weet jij eigenlijk wel wat jouw puber bezighoudt? Is hij bijvoorbeeld dol op gamen of gaat zijn voorkeur juist uit naar tekenen of lezen? Wat zijn hobby ook mag zijn, zorg dat er voldoende ruimte voor aanwezig is in zijn slaapkamer. Denk er ook over na of je hem kan verwennen met iets waarmee hij zijn hobby beter kan uitoefenen. Een gaming pc kopen zal waarschijnlijk de ultieme droom van jouw puberzoon zijn, maar helaas is dit vaak voor veel tieners te prijzig. Dit is natuurlijk het meest geweldige cadeau wat je hem kan geven voor zijn nieuwe kamer. Probeer op zijn hobby’s in te spelen en creëer een fijn hoekje waar hij deze kan uitvoeren. Juist in de tienertijd is het belangrijk dat hij een plekje heeft om zichzelf terug te trekken. Geef hem die ruimte.

2.    Maak gebruik van basiskleuren

Vergis je niet in het wispelturige karakter van jouw puberzoon. De kans is namelijk groot dat hij op dit moment dol is op een bepaalde kleur, maar over enkele maanden hier al weer op uitgekeken is. Bespaar jezelf daarom een hoop energie én geld en kies voor een aantal basiskleuren in de kamer. Zo raakt je zoon er minder snel op uitgekeken en kan hij het geheel zelf altijd nog opvrolijken met kleurrijke accessoires. Deze zijn immers gemakkelijker te vervangen. Bovendien zal hij weinig interesse hebben voor de kleur op de muur als hij aandachtig naar zijn gaming pc staart. Maak het jezelf dan ook niet te moeilijk.

3.    Voldoende natuurlijk en kunstmatig licht

Let bij de inrichting van de tienerkamer vooral op de indeling. Wat is praktisch om jouw zoon zijn hobby’s te laten uitoefenen en hem tevens de ruimte te geven op schoolwerk te doen? En hoe zorg je ervoor dat hij hierbij van voldoende (dag)licht profiteert? Gebruik bij voorkeur lichtdoorlatende gordijnen in combinatie met verduisterende rolgordijnen. Zo heeft je puberzoon overdag voldoende daglicht om zijn schoolwerk te doen of hobby te kunnen beoefenen en zal hij het in de nacht goed donker kunnen maken.

Natuurlijk mag ook kunstmatig licht niet in de slaapkamer ontbreken. Maak een goede combinatie tussen sfeer- en functionele verlichting. Veel tieners houden van opvallende lampen. Kies daarom eens voor de spectaculaire zoutlampen van Lalashops.nl. Dat zal gegarandeerd een schot in de roos zijn!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.