Ben je toe aan nieuwe raambekleding? Of ga je binnenkort verhuizen en hangt er nog niets voor de ramen? Dan zal je de komende tijd genoeg research doen om de juiste gordijnen te vinden. Het aanbod lijkt namelijk met het jaar toe te nemen. Hoewel, er zijn ook van die populaire soorten raambekleding die ieder jaar weer terug zullen komen. Denk bijvoorbeeld aan vouwgordijnen op maat, rolgordijnen, standaard stoffen gordijnen en jaloezieën.

Bij het kopen van nieuwe gordijnen moeten er een heleboel keuzes gemaakt worden. Het is dan ook niet gek dat er nog wel eens wat fouten worden gemaakt. Om deze te kunnen voorkomen is het belangrijk om eerst de nodige inzicht te krijgen in de 3 meest gemaakte fouten bij het kopen van nieuwe gordijnen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1.      Niet kiezen voor een dubbele voering

Er zijn nog genoeg mensen die hopen te besparen door slechts voor een enkel gordijn te kiezen. Deze heeft dus geen extra voering. Dit terwijl gevoerde gordijnen ontzettend veel voordelen hebben. Ten eerste zien ze er een stuk mooier uit, omdat de gordijnen veel beter zullen vallen. Daarnaast zorgt een dubbele voering er ook voor dat er minder daglicht binnen kan komen. Dit is met name enorm geschikt voor in de slaapkamer.

De dubbele laag komt overigens ook van pas in andere ruimtes dan alleen de slaapkamer. Deze zorgt er namelijk niet alleen voor dat de gordijnen beter kunnen verduisteren, maar ook dat deze over een hogere isolerende waarde beschikt. Hierdoor blijft de temperatuur in huis altijd even aangenaam. In de zomermaanden blijft het lekker koel en in de winter hou je de kou buitenshuis. Zo bespaar je aanzienlijk op de energiekosten en ben je dus op de lange termijn alsnog een stuk goedkoper uit.

2.      Kiezen voor een trendkleur

Wanneer je net een nieuwe woning betrekt en een interieur hebt uitgekozen volgens de laatste stijl, dan is het wellicht ook heel aantrekkelijk om voor gordijnen in een trendkleur te kiezen. Hou er echter rekening mee dat accentkleuren in een interieur gemakkelijker aan te passen zijn dan de gordijnen. Het heet niet voor niets trendkleur, het kan dus ook prima zijn dat deze kleur over enkele jaren weer helemaal ‘uit de mode’ is of dat je hier simpelweg op uitgekeken bent. Gordijnen gaan over het algemeen echter veel langer mee en het is zonde om deze enkel te vervangen omdat je de kleur beu bent.

Kies daarom bij voorkeur voor een neutrale kleur die bij vrijwel iedere interieurstijl past. Zo kun je door de jaren heen nog eens wat dingen aanpassen in huis, zonder dat je ook direct alle gordijnen moet veranderen.

3.      Niet kiezen voor een contrasterende kleur

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat alle kleuren in huis volop moeten matchen. Het is echter niet verstandig om het kleurverloop te eentonig te maken. Als de vouwgordijnen precies dezelfde kleur hebben als de rest van het interieur, dan zorgt dit ervoor dat het interieur een stuk vlakker en minder sfeervol oogt. Juist door voor een subtiel contrast te zorgen gaat je kamer meer leven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.