We kunnen weer naar buiten want de lente is begonnen. Je tuin heeft in de lente wat extra aandacht nodig, dus daarom hebben we vier handige tuintips op een rijtje gezet. Lees snel verder en werk het lijstje af. Dan kan genieten in de tuin weer beginnen.

1. Je gazon aanpakken

Als het vriest groeit gras niet, maar nu de temperatuur weer omhoog gaat, begint ook het gras weer te groeien. Heb jij een gazon? Dan is het nu tijd voor de eerste maaibeurt van het jaar. Na het grasmaaien is het wijs om de grond te bemesten. Je gras wordt hier voller én groener van.

2. Onkruid verwijderen

Ook onkruid begint in het voorjaar weer te groeien. Ga daarom aan de slag met de schoffel of trek het onkruid met de hand eruit. Belangrijk hierbij is dat je de wortel ook meeneemt. Hierdoor breidt het onkruid niet verder uit.

3. Kleur aanbrengen

Na twee ‘onderhoudsklusjes’ begin je bij stap drie met iets nieuws aanbrengen, namelijk kleur! Het voorjaar leent zich goed om verschillende bloembollen in de tuin te planten. Bloembollen zijn in allerlei kleuren te verkrijgen: rood, geel, paars, roze of bijvoorbeeld wit. Ga jij voor een indeling op kleur of mix jij liever alle bloemen door elkaar? Allebei de opties staan erg leuk in de tuin.

4. Terras klaarmaken

De laatste stap voor een mooie lentetuin is natuurlijk een fijn terras waar je geniet van het mooie weer. De meeste terrassen hebben in de winterperiode een groene aanslag gekregen. Met schoonmaakazijn of een hogedrukspuit krijg je dit eenvoudig weer schoon. Op zoek naar nieuwe meubels voor je terras? Neem dan eens een kijkje bij Kees Smit Tuinmeubelen. Zij hebben een grote collectie tuinsets voor zowel grote als kleine tuinen.

Ben je op zoek naar een trendy look voor op het terras? Ontdek dan het moderne Hartman Sophie. Dit zijn designvolle meubelen voor buiten. Van stijlvolle kuipstoelen tot aan gave eigentijdse tuintafels. Ga jij voor opvallende kleurtjes of juist voor een mix in materialen? Deze lijn van Hartman biedt het allemaal.

 

Lente Tuin Tips

Heb je vier vinkjes gezet? Dan is jouw tuin klaar voor het heerlijke lenteweer. Zonnebril op én genieten maar.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.