De keuken opnieuw aan het inrichten en nog niet uit over de vloerkeuze? Maak dan kennis met de gietvloer die een ideale vloerafwerking vormt voor iedere keuken. Bij een nieuwe keuken hoort natuurlijk ook een nieuwe vloer. Zo is het plaatje helemaal compleet. In je keuken wil je een vloer die aan al je eisen voldoet. Wij geven je graag alvast 5 redenen waarom een gietvloer voor je keuken de beste keuze is.

1. Uniek design

Gietvloeren hebben van zichzelf een uniek design waar je overigens naar eigen voorkeur vorm aangeeft. Het is te zeggen dat je voor een moderne en strak vormgegeven vloer kiest. Of voor een industriële vloer die stoer en robuust lijkt. Of voor een keukenvloer waar de elegantie van afstraalt. Wist je dat er allerlei verschillende stijlen zijn om de gietvloer als keukenvloer in uit te voeren? Perfect dus als je wilt dat de vloer aansluit bij je keukenstijl.

2. Hygiënisch ten top

 Een keuken met een hygiënische vloer heeft een streepje voor. Je werkt tenslotte met voedselproducten en dan is een goede hygiëne belangrijk. De hygiëne in je keuken is met een gietvloer gewaarborgd. Heel simpel, omdat er geen kleine gaatjes, kiertjes of naden in de vloer zitten. Gietvloeren vormen een ononderbroken strak geheel in je keukeninterieur en zijn daarom alleen al hygiënisch ten top te noemen.

3. Vloeistofdicht en vuilafstotend

 Gietvloeren zijn om nog een reden de beste keuze om in je nieuwe keuken te plaatsen. Deze vloer is geheel vloeistofdicht en stoot ook nog eens vuil en stof af. Ook dat komt de hygiëne weer ten goede, maar vooral ook het gemak. Je knoeit wel eens met water in de keuken of met andere vloeistoffen. Daar heeft de gietvloer niet onder te lijden, want die neemt het vocht niet op. Wel natuurlijk het vocht direct afnemen. Als er bijvoorbeeld urenlang rode wijn op ligt, komt dat de vloer niet ten goede.

gietvloer keuken

4. Slijtvast en een lange levensduur

 Gietvloeren van een goede kwaliteit zijn slijtvast en hebben een lange levensduur. Dus zelfs als de keuken na jaren weer aan vernieuwing toe is, geldt dat niet voor de gietvloer. Of misschien dat je tegen die tijd toe bent aan een ander design of kleur. Dat is geen enkel probleem en scheelt bij het vernieuwen van de gietvloer ook nog eens in de kosten. De toplaag waarmee de vloer is afgewerkt, is ongeveer na acht jaar aan vernieuwing toe.

5. Comfortabele en aangename vloer

 Je brengt vaak wel wat uren door in de keuken. Dan is het prettig om een comfortabele, warme en aangename vloer onder je voeten te hebben. Ook hier staat de gietvloer weer garant voor. Heb je vloerverwarming in de keuken of is dat een wens? Gietvloeren combineren er prima mee en verhogen het comfort nog een beetje extra.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.