Het is erg mooi om een gladde stenen vloer te hebben. Maar hoe houdt je deze het beste en langste mooi? Als je geregeld de onderstaande tips opvolgt zal jouw vloer langer mooi en fris blijven.

Stofzuigen is altijd een goede optie

De makkelijkste en meest voor de hand liggende manier om je gladde stenen vloer schoon te maken is door de vloer dagelijks te stofzuigen. Met stofzuigen kan je grotere stukken vuil en het meeste stof makkelijk verwijderen. Daarnaast zorg je er met stofzuigen voor dat er geen zand over de vloer heen schuurt, want je zuigt het immers direct op. Dat is wel zo fijn om je gladde stenen vloer zo lang mogelijk mooi te houden.

Stofwissen is the next step

Helaas blijft er vaak nog wat stof liggen bij het stofzuigen van gladde vloeren. Om het overgebleven stof te verwijderen kan je het beste gebruik maken van een stofwisser. Hiermee haal je echt alle stof van de vloer af. Hoewel je geneigd zal zijn om deze stof over te slaan kan je hem toch beter wel even doen. Als je direct gaat dweilen kan het stof zich juist aan de natte vloer gaan hechten. Daarnaast wordt de dweil zo ook veel sneller vies. Stofwissen kan je altijd na het stofzuigen doen of alleen op de dagen dat je ook gaat dweilen.

Pak de dweil erbij

Nu alle vuil van de vloer af is, is het tijd om te gaan dweilen. Met een dweil houd je je vloer schoon en kan je eenvoudig vlekken en ander vuil van je vloer afhalen. Doe het dweilen met warm water en een scheutje schoonmaakazijn of speciale schoonmaakmiddel voor stenen vloeren. Gebruik geen groene zeep of allesreiniger, want deze kunnen een doffe waas en strepen achterlaten op de vloer. Je maakt het jezelf daarnaast een stuk makkelijk door voor een dweil te kiezen die wordt aangeraden bij een dweilen test.

Dweilen

Laat de boel drogen

Het drogen van een gladde tegelvloer is heel makkelijk. Je kan hem gewoon aan de lucht laten opdrogen. Om het proces te versnellen kan je even wat ramen en deuren open zetten. Is het te koud om ramen en deuren open te zetten en duurt het drogen erg lang, omdat het in de kamer ook niet zo warm is? Dan kan je de vloer ook gaan drogen met een droge dweil. Zo voorkom je dat nieuw stof en vuil zich aan de nog natte vloer gaat hechten. Daarnaast kan je zo ook weer sneller over de vloer lopen zonder natte sokken te krijgen.

Vergeet de voegen niet

Hoe je voegen er uit zien doet veel met het uitstraling van de rest van je vloer. Daarom is het belangrijk om deze ook regelmatig schoon te maken. Dit kan je makkelijk doen met wat baking soda en water. Maak er een pasta van en smeer het met een oude tandenborstel in de voegen. Schrob de voegen schoon en spoel de voegen na met warm water. Bij hardnekkige vlekken kan je de pasta even laten intrekken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.