In veel huizen branden lampen vele uren per dag. Wanneer we kijken naar bedrijfspanden zien we dat deze zelfs gehele dagen branden, een stuk langer en vaker dan in huis. Hoe meer je gebruik maakt van lampen, hoe meer energie je verbruikt. Hoe meer energie verbruikt wordt, hoe slechter dit is voor het milieu en hoe hoger de energiekosten worden. Ben je op zoek naar een manier om geld te besparen of om het milieu een handje te helpen? Dat kan eenvoudig door het vervangen van jouw oude verlichting. Plaats led highbay verlichting en zie jouw energieverbruik, en daarmee jouw energiekosten, hard dalen. Alle lampen vervangen door ledverlichting is in het begin een grote investering, maar op den duurt verdient led highbay verlichting zich terug en levert het je zelfs wat op. Het energieverbruik wordt dankzij ledverlichting aanzienlijk verminderd en dat merkt het milieu én jouw portemonnee.

Levensduur

Maak jij op dit moment gebruik van oudere lampen, zoals gloei- of halogeenlampen? Stap dan over op ledverlichting. Led highbay verlichting gaat namelijk aanzienlijk langer mee dan deze oudere lampen. Vandaag de dag halen de meeste ledlampen gemiddeld 20.000 branduren waar een standaard gloeilamp ongeveer 1000 branduren haalt en een halogeenlamp gemiddeld 3000 branduren. Deze oudere lampen zijn een stuk eerder toe aan vervanging terwijl ledverlichting een zeer lange tijd mee gaat. Hier heb je de komende jaren geen omkijken meer naar. Niet alleen zit de langere levensduur van ledlampen hem in het aantal branduren. Ook zijn de nieuwe lampen minder breekbaar dan de oudere. Zo beschikt led verlichting niet over een gloeidraad dat kan sneuvelen. Doordat ledverlichting minder fragiel is, zijn deze lampen ook ideaal voor lastig bereikbare plekken. Zoals een hoge hal. Kies voor ledverlichting en vervang de lampen een stuk minder vaak. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook een hoop gedoe.

Minder warmte

Bij de oudere lampen wordt vrijwel alle stroom omgezet in warmte. Bij ledverlichting wordt 90% van de energie omgezet in licht. Hierdoor bespaar je energie en dat is niet alleen goed voor een lagere energierekening, maar ook voor het milieu. Help het milieu dus een handje en vervang jouw oude lampen zo snel mogelijk voor ledverlichting.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.