Je eigen tuin, en daarbij leuke tuinmeubels, zijn alsmaar belangrijker. Dat merken we meer en meer. Je eigen plekje creëren om te genieten van je gezin is een luxe waar we almaar meer voor gaan. Kies daarom je buitenmeubels met zorg en je geniet er nog heel lang van. Maar waar moet je zoal op letten bij de aanschaf van meubels voor buiten? Wij helpen jou hier alvast een handje om tot de juiste keuze te komen.

Kwaliteit is cruciaal bij buitenmeubels

Veel mensen hebben niet voldoende ruimte om de buitenmeubels tijdens de winter op te bergen. Dat beseffen ontwerpers van meubels voor de tuin of het terras voor 100%. De materialen waarin buitenmeubels gemaakt zijn, moeten tegen een stootje kunnen. Kies daarom voor buitenmeubels die afgewerkt zijn met een hoogwaardige stof. De bekleding van de meubels moet enerzijds ademend zijn zodat er zich geen water ophoopt in de meubels. Anderzijds moet de stof ook waterbestendig zijn. Daarnaast moet de stof ook tegen vuil bestand zijn en makkelijk te onderhouden zijn. Tot slot wil je ook dat de stof gedurende lange tijd gegarandeerd zijn oorspronkelijke kleur behoudt. Het frame van de meubels, bijvoorbeeld hout of metaal, moet voldoende bestand zijn tegen weersinvloeden. Buitenmeubels hebben met andere woorden heel andere eisen dan meubels voor binnen. Laat je goed adviseren over de technische specificaties van de meubels voordat je je keuze maakt.

Stijl en klasse mag best, ook voor buitenmeubels

Naast de kwaliteit is natuurlijk de look ook belangrijk voor je buitenmeubels. Je mag best wel veeleisend zijn qua uitstraling. Waarom zou je je immers tevreden stellen met zomaar een modelletje? Kies voor stijl en allure. Ook mooie klassevolle buitenmeubels zijn te verkrijgen aan betaalbare prijzen. Kies je voor stoer en groot of voor ronde en elegante vormen? Ga je voor buitenmeubels met discrete kleuren of eerder met een fel hip voorkomen? Het kan allemaal!

Je tuin als extra leefruimte

Dankzij mooie tuinmeubels creëer je een extra leefruimte in je tuin. Loungezetels, eetstoelen en een tafel zorgen ervoor dat je voortaan zoveel mogelijk buiten leeft. Een etentje met vrienden, een communiefeestje of gewoon een lekker luie zomeravond… het wordt allemaal mogelijk met zorgvuldig uitgekozen tuinmeubels. Sfeervolle verlichting, sierkussens, mooi servies op je tafel, bloembakken of zelfs een buitenvloerkleed maken je woonkamer buiten helemaal af!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.