Door middel van een canvasdoek kun je eenvoudig meer sfeer in huis brengen. Door te kiezen voor een foto van jouw dierbaren of een stad waar jij mooie herinneringen aan beleeft, maak je de woning ook nog eens een stuk persoonlijker. Toch blijft altijd de vraag hoe je dit doek op gaat hangen. Je wil immers niet die prachtige gestucte muur onnodig beschadigen, maar wel van de geweldige uitstraling van het canvasdoek genieten. Wat doe je dan? In dit artikel geven we 3 slimme tips om jouw canvasdoek eenvoudig en veilig op te hangen!

1.         Maak gebruik van een schilderij ophangsysteem

Ben jij iemand die regelmatig wisselt van interieur? En geldt dit ook voor de kunstwerken die aan de muur hangen? Dan is een schilderij ophangsysteem wellicht een goede keuze. Een ophangsysteem voor je canvasdoeken maakt het mogelijk om regelmatig af te wisselen, zonder dat je je muur hier verder voor hoeft te beschadigen. Maar hoe werkt dit dan precies?

Er zijn verschillende ophangsystemen mogelijk. Deze kunnen geheel naar eigen wens samengesteld worden. Wanneer je iemand bent die erg van afwisseling houdt, adviseren wij om een flexibel schilderij ophangsysteem te gebruiken. Deze stelt je in staat om regelmatig van canvasdoeken te wisselen, zonder dat je extra schade doet aan de muur. Deze systemen werken middels een eenvoudige rails die aan de wand of het plafond bevestigd kan worden. Hierbij geldt dat je slechts eenmalig hoeft te boren om jarenlang van een prachtig resultaat te genieten. Vervolgens kun je de rails gebruiken om verschillende canvasdoeken op te hangen. Door middel van onzichtbare koorden is het mogelijk om één of meerdere doeken op te hangen. De doeken kunnen vervolgens ook weer eenvoudig verwijderd en/of vervangen worden. Zo beschik je over de luxe om jouw wanddecoratie eens in de zoveel tijd te veranderen.

Maak gebruik van een schilderij ophangsysteem2.         Ophangen aan een spijker, schroef of haakje aan de muur

Dit is veruit de meest eenvoudige manier om een canvasdoek op te hangen. Voorheen was dit ook de populairste, maar door de komst van schilderij ophangsystemen is deze methode van zijn troon gestoten. Zodra je het canvasdoek op wilt hangen, is het eerst belangrijk om de eigenschappen van het doek zelf in de gaten te houden. Hoe zwaar is deze? Wil je hem iets van de muur hangen of juist zo plat mogelijk tegen de muur plaatsen?

Als je het doek direct op een spijker, schroef of haakje hangt, zal deze altijd enigszins van de muur af komen te hangen. Je kunt ook kiezen voor ophangoogjes aan de binnenkant van het frame om deze dichter tegen de muur te hangen. Dit is afhankelijk van jouw eigen wensen.

3.         Canvasdoek op vensterbank, rand of richel zetten

Dit is een relatief nieuwe trend waar je eenvoudig gebruik van kunt maken. Hiervoor hoef je helemaal geen bijzondere constructies aan de wand of het plafond toe te voegen. Je mag deze gewoon op de vensterbank, een rand of richel plaatsen. Je kunt op die manier leuke combinaties maken, de muren blijven intact en je kunt eenvoudig afwisselen met verschillende decoratiestukken

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.