Het is bijna niet meer weg te denken uit de meeste 3D renders van interieurs en architectenbureaus. Het oogt erg minimalistisch, modern en brengt veel vreugde met zich mee. In veel nieuwe kantoorpanden wordt dit idee steeds vaker toegepast en het is de perfecte manier om groen te implementeren in een werkomgeving. Moswanden kunnen in allerlei vormen en kleuren worden neergezet of als je er simpelweg een hele muur wilt bekleden is mos ook de beste en toegankelijke optie om voor te kiezen. Naast dat er weinig onderhoud aan is, dempt het ook geluid wat het perfect maakt voor drukke werkomgevingen waar veel geluid aanwezig is.

De effecten van planten

Niet alleen zijn planten enorm mooi en kunnen ze een statische uitstraling geven, ook bevordert het de werksfeer. Er komt meer zuurstof vrij waardoor mensen zich beter concentreren. Wanneer je een hele dag in een grijs kantoor je probeert te concentreren is het beter om hier groen te plaatsen zodat je wat meer levendigheid om je heen krijgt. Het verbetert dus de luchtkwaliteit en de gemoedstoestand van je werknemers. Met deze effecten zorgen planten voor meer concentratie en minder ziekteverzuim. Het geeft ook een huiselijk gevoel waardoor er een comfortabelere sfeer komt te hangen, daarnaast hoeven planten echt niet duur te zijn. En wat je ervoor terugkrijgt is zeker de moeite waard om niet op te besparen.

Een paar feiten over mos

Mossen zijn al eeuwenlang op onze wereld, er zijn ook soorten die op stenen leven en geen grond nodig hebben om te kunnen groeien. Mos is een erg belangrijk element in ons ecosysteem, ze zijn vaak te zien in het najaar wanneer de luchtvochtigheid hoger ligt. Naast dat mos veel zuurstof produceert is het ook een thuis voor kleine insecten. De mens maakt ook aanzienlijk veel gebruik van mos, niet alleen als isolatiemateriaal of brandstof is mos goed. Maar ook voor decoratieve doeleinden is het goed in te zetten. Het oogt als een mooie, dichte laag waar creatief mee gewerkt kan worden. Maar ook met kunstmatig mos of gedroogd mos kun je mooie stukken maken, velen gebruiken het als kerstdecoratie in combinatie met dennenappels, kastanjes, andere gedroogde rode elementen of zelfs kerstballen en veel glitter. 

Thuis of op kantoor?

Maar niet alleen tijdens kerst is mos mooi om naar te kijken, hele wandpanelen in een kantoor of zelfs thuis kan een erg statisch en luxueuze uitstraling geven. Rondom een televisie op de muur de wand volledig bekleden met mos biedt contrast. Niet alleen met mos kan worden gewerkt, maar ook andere planten zijn prima verticaal te plaatsen en te onderhouden. Naast decoratieve doeleinden zijn verticale tuinen een goede manier om ruimte te besparen, het is een hele andere manier van tuinieren en dit kost even wat onderzoek maar met grond en doorstromende watersystemen zijn er talloze opties om decoratieve planten te onderhouden of zelfs een moestuin te beginnen waar je uiteindelijk van zou kunnen eten. Niet alleen voor particulier gebruik, maar ook voor boeren is dit erg interessant die optimaal hun ruimte willen benutten en meer omzet willen maken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.