Hou jij van muziek en heb je er altijd van gedroomd of zelf te werken bij een podium, of mogelijk zelfs je eigen podium te bouwen? Dan is deze blog precies waar je naar op zoek bent! We geven je namelijk vijf onderdelen die een podium succesvol maken. Get inspired!

 

  1. Geluid

Het allerbelangrijkste bij een optreden is natuurlijk het geluid. Je wil dat de bands die gebruik maken van jouw podium een kans krijgen om hun allerbeste optreden ooit te geven. Het geluid speelt hierbij uiteraard een grote rol. Door te zorgen voor de juiste microfoons, DJ-booths en speakers, zorg je ervoor dat je deze ruimte biedt aan artiesten. Je kunt er ook voor kiezen om zelf voor instrumenten te zorgen, maar je zult er ook snel achter komen dat artiesten deze liever zelf meenemen.

 

  1. Thema

Je wil natuurlijk dat jouw podium uniek is ten opzichte van andere podia. Dit doe je door een thema te kiezen. Dit thema neem je mee in je stage design, maar ook in de algemene ruimte hier omheen. Denk hierbij aan hoe bezoekers bij je podium komen, hoe ze informatie hierover ontvangen en wat ze doen tijdens het optreden.

 

  1. Lichten

Een optreden is niet alleen zingen: de beste liveshows hebben ook vette lichtshows om hun show te ondersteunen. Het is dus belangrijk dat jij de juiste verlichting in huis hebt om dit te realiseren. Omdat de lichtkosten tegenwoordig aardig hoog kunnen oplopen, is LED verlichting kopen een slimme stap. Hiermee bied je artiesten dezelfde vrijheid voor een lichtshow, alleen dan een stuk duurzamer en goedkoper.

 

  1. Bar

De bezoekers van je podium zijn snel tevreden, maar houden wel van een drankje bij het optreden. De bar is dus een essentieel onderdeel. Je bezoekers zullen namelijk een tijd doorbrengen in je ruimte zonder dat de band er is. Om dit gezellig te maken, is het fijn om wat te drinken en gezellig bij te kletsen met de andere bezoekers. De perfecte bar is dus op tijd geopend en is voorzien van verschillende frisdranken en alcoholische versnaperingen.

 

  1. De artiesten

Last, but definitely not least: de artiesten spelen ook een gigantische rol in het succes van jouw podium. Natuurlijk hoef je niet direct de Ed Sheerans en Kendrick Lamars aan te trekken, maar door een slimme planning op het gebied van je artiesten, trek je een vast publiek aan die kunnen genieten van goede muziek. Hierbij geven we graag de tip: begin met binnenlandse artiesten. Hierbij betaal je een stuk minder voor vervoer!

 

Have fun!

Nu jij weet wat ervoor nodig is om een podium op te richten, is er niks over dan het te starten. Succes en vergeet niet van de muziek te genieten!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.