Door de coronacrisis blijft alles steeds onzeker. Nu er mogelijk weer een zogenaamde ‘tweede golf’ zal optreden, is de kans groot dat we komende winter veel aan huis gebonden zullen zijn. Daarom is dit het juiste moment om je woning eens flink te veranderen. Pak je interieur aan en ga aan de slag met de laatste trends van dit jaar.

Bij Haco wonen vind je werkelijk alles om jouw interieur een totale make-over te geven. Of je dit nu groots aanpakt of enkel door het plaatsen van nieuwe decoraties. Iedere vernieuwing kan een groots effect hebben. Om jou alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij alvast de beste woontips van 2020 op een rijtje gezet.

Kies voor vintage

Vintage is helemaal hot anno 2020! Steeds meer bedrijven, maar ook consumenten hebben oog voor duurzaamheid. We zijn steeds meer bewust van de invloed die ons koopgedrag heeft op het milieu. Daardoor kiezen we er niet meer alleen voor om simpelweg nieuwe meubels aan te schaffen, maar recyclen we ook graag oude meubels. En dat betekent niet alleen het verkopen van oude meubels, maar ook het kopen van tweedehands meubels in kringloopwinkels of bij particuliere aanbieders online. Het hergebruiken en opknappen van oude meubelstukken is vandaag de dag helemaal in. Bovendien zorgt het er ook nog eens voor dat jouw woning in één klap een stuk persoonlijker op. En nog belangrijker: het is ook nog eens enorm goed voor je portemonnee! Wat wil je nog meer?

Minimalisme

Ook deze trend is weer met oog op de huidige trend voor duurzaamheid. We kiezen er niet langer meer voor om onze gehele woning af te stylen met allerlei tierelantijntjes. We gaan volop voor de minimalistische look. Dit betekent dat er enkel meubels en accessoires worden gekocht als dit écht nodig is en als deze ook daadwerkelijk een functie kunnen dienen.

Minimalisme heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de uitstraling van je woning. Door minimalistisch te wonen, zal de ruimte veel minder rommelig ogen. Hierdoor lijkt iedere kamer direct een stuk groter. Perfect voor kleinere woningen dus!]

Minimalisme

Warme kleuren

In 2020 zien we voornamelijk het gebruik van warme kleuren terug in de woontrends. En dat is ook niet voor niets, want deze kleuren zijn eenvoudig te combineren met verschillende materialen. Bovendien zorgen ze voor meer sfeer en laten ze de ruimte knusser ogen. Hou er wel rekening mee dat je in een kleinere ruimtes voor een niet te donkere kleur kiest. Kies liever voor een wat lichtere kleur met een mooie blauwe ondertoon. Zo wordt het geheel net wat warmer, maar behoud je de lichte en ruimtelijke uitstraling in huis.

Natuurlijke look

Ook dit jaar zien we weer het gebruik van natuurlijke materialen terug. Dat is ook niet zo vreemd, want de populairste woonstijlen van dit moment (denk aan de Scandinavische- en Industriële woonstijl) staan bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Vooral het gebruik van hout is tegenwoordig ontzettend populair. Een materiaal wat niet alleen zeer duurzaam te telen is, maar ook nog eens over een zeer lange levensduur beschikt. Ook natuursteen en keramiek is anno 2020 ongekend populair. Hoog tijd om de natuur in huis te halen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.