Het toilet is misschien wel het belangrijkste onderdeel in de gehele woning. Eentje waar we in elk geval niet zonder kunnen. Toch besteden we vaak weinig tijd aan het uitzoeken van een toilet. En dat is jammer. Het is namelijk niet alleen een belangrijk onderdeel van de woning, maar ook nog eens het visitekaartje van je huis. Zodra mensen op bezoek komen zullen ze vast ook een bezoekje aan het toilet brengen. En dan wil je wel dat deze zowel schoon als mooi oogt. Maar waar kies je dan voor als je een nieuw toilet koopt? Ga je voor de staande variant of toch voor een zwevend model. De afgelopen jaren is wel gebleken dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan een hangtoilet. Maar hoe komt dit eigenlijk? Wat zijn precies de voor- en nadelen van dit toilet? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van een hangend toilet

Een hangend toilet beschikt over ontzettend veel verschillende voordelen:

  • De grootste voordelen van het hangende toilet zijn vooral op basis van de uitstraling van dit toilet. De meeste mensen kiezen hier namelijk voor omdat het er simpelweg strak en modern uitziet. Hierdoor past het in vrijwel alle badkamers en toiletruimtes. Het toilet oogt veel strakker doordat het inbouwreservoir aan de muur hangt en niet in het zicht staat. Door ook de doordrukknop stijlvol af te werken in de ruimte, maak je de moderne uitstraling van de ruimte helemaal compleet.
  • Nog een groot voordeel van het hangend toilet is dat deze uitermate geschikt is in kleine ruimtes. En we zeggen nou eenmaal niet voor niets dat dit het ‘kleinste kamertje’ in huis is. In sommige toiletruimtes is het zelfs bijna niet mogelijk om je te keren of simpelweg van voldoende beenruimte te genieten. Met een hangend toilet bespaar je niet alleen ruimte, maar het oogt ook nog eens veel ruimtelijker.
  • En last but not least… een hangend toilet is ook nog eens veel hygiënischer. Dit komt met name doordat er minder elementen aanwezig zijn. Bovendien is ook de vloer gemakkelijker schoon te houden, omdat je in alle hoekjes kunt komen zonder met staande elementen in aanraking te komen. Wist je dat je ook voor een hangtoilet zonder spoelrand kan kiezen? Hierbij is de kans veel kleiner dat er resten of viezigheid onder de rand blijft hangen. Hierdoor geniet je van nog meer hygiëne in de kleinste ruimte van het huis.

Voordelen van een hangend toilet

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zit er aan elk voordeel ook een nadeel verbonden. Dat kan bijna niet anders. Toch kunnen we wel stellen dat de voordelen bij hangende toiletten overheersen. Zo zit het grootste nadeel aan een hangend toilet vooral verbonden aan het feit dat er veel werk en tijd in gaat zitten om deze te plaatsen. Hierdoor kunnen de kosten dan ook hoger oplopen dan wanneer je voor een staand toilet kiest. Wanneer hij echter geplaatst is, dan heb je er nog maar weinig omkijken naar.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.