Houten meubels zijn van alle tijden. Ze zijn al decennialang enorm geliefd en passen in iedere woonstijl. Hout biedt een aantrekkingskracht die nauwelijks te weerstaan is. Dat kan ook niet anders, want hout beschikt over een legio van voordelen. De natuurlijke uitstraling en de structurele integriteit van het materiaal zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Als we alle redenen om voor houten meubels te kiezen op een rijtje moeten zetten, dan zouden dit flink wat pagina’s worden. In dit artikel beperken we ons dan ook tot de grootste voordelen van houten meubels. 

Grote verscheidenheid aan houten meubels

Het mooie van hout is dat het een zeer veelzijdig materiaal is. Kies je voor eiken meubels op maat of meubels van zachthout? Alles is mogelijk. Om nog maar te zwijgen over de grote verscheidenheid aan texturen en de merkbare verschillen tussen nerven. 

Bovendien maakt het ook een groot verschil bij welke verkoper je het meubelstuk koopt. Elke vakman heeft weer een geheel andere kijk op het verwerken van hout en hoe het design er precies uit moet komen te zien. Bovendien is elke houtsoort anders. Geen enkele plaats is exact hetzelfde. De charme van een natuurproduct. 

Duurzaamheid 

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij de keuzes die consumenten maken. Ook bij het kopen van nieuwe meubels is dit veelal de doorslaggevende factor. Als je een meubelstuk koopt, hoop je hier immers ook een geruime tijd van te kunnen genieten. Laat je een eiken tafelblad op maat maken? Dan weet je in elk geval zeker dat dit het geval zal zijn. Hout is ontzettend robuust en gaat jaren mee. 

Deze duurzaamheid zorgt ervoor dat je weliswaar iets meer voor houten meubels moet betalen, maar dat je dit ook vanzelf zal terugverdienen. De prijs-kwaliteitsverhouding is dus erg goed. Bovendien kunnen de meubels ook weer voor een redelijke prijs worden doorverkocht. Als je dus ooit toe bent aan een nieuwe stijl, zal je merken dat deze robuuste meubels hun waarde niet verliezen. 

Natuurlijke uitstraling 

Hout past in vrijwel iedere woonstijl. De basiskenmerken van de huidige woonstijlen zijn volledig gebaseerd op het gebruik van natuurlijke materialen. Hout kan dus altijd. Of je nu een industrieel of een landelijk interieur geniet. Zeker in dichtbevolkte wijken in de stad zien we dat natuurlijke materialen extra populair zijn. Juist dan is er meer behoefte aan de natuur. Met een mooi houten meubelstuk haal je iets van de natuur terug in huis. Zo geniet je zelfs in de stad nog van onze mooie natuur.

Tijdloos 

We zien regelmatig dat houten meubelstukken jaren in de familie blijven. Tafels die nog van overgrootouders zijn geweest en nu weer aan de jongere leden van de familie worden doorgegeven. Dat is ook het mooie van hout. Het is tijdloos. Het verliest zijn charme nooit. Door de hoge duurzaamheid van de meubels, kun je hier ook daadwerkelijk jaren plezier van hebben. Wees ook niet bang om verschillende houtsoorten met elkaar te combineren. Mixen & matchen is helemaal van deze tijd. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.