Er is nog nooit zo lang uitgekeken naar de Kerstdagen. Nog nooit door zoveel mensen. Nog nooit was het zo onzeker. Door de coronacrisis is werkelijk alles anders. De kans is heel groot dat we ook in december elkaar minder kunnen zien en spreken. Hierdoor is er van een gewone kerst natuurlijk geen sprake. Dat neemt niet weg dat de meeste mensen dolblij zijn dat we het jaar bijna kunnen afsluiten, hopen op een mooier en gezond 2021. En bij een mooi afscheidsfeest van dit moeilijke jaar, hoort natuurlijk ook de kerstboom. Maar hoe versier je die toch?

Juist nu alles anders is, is het hoog tijd om de kerstboom eens flink aan te pakken. Dit jaar mag je het speciaal maken. Voor jezelf en het gezin. In het tuincentrum zie je ieder jaar weer de meest prachtige bomen staan. Geweldig versierd, ontzettend sfeervol en alles wat je zoekt in je eigen boom. Snel koop je alle bijbehorende kerstballen, slingers en andere versieringen en kan je niet wachten om thuis aan de slag te gaan. Vervolgens kom je er tot je spijt achter dat je het zelf bijna nooit zo mooi krijgt als in de winkel. Wat is toch het geheim? Hoe decoreer je als een ware professional? Wij geven 3 stylingtips!

1.    Kies een mooie kleurencombinatie uit

Hoe dol je ook bent op kleur, het is niet slim om de gehele boom met verschillende kleuren en lichtjes te versieren. Zo wordt het geheel al snel te druk. Kies daarom een mooie kleurencombinatie van maximaal vier a vijf kleuren. Natuurlijk moeten deze kleuren wel dicht bij elkaar liggen. Echte pro’s gebruiken er soms wel vijf a zes, maar dan moet je echt héél goed zijn in combineren.

Dit is dan ook direct het grootste verschil met de meeste kerstbomen die je thuis ziet. Veel mensen gebruiken slechts één a twee kleuren. Hierdoor mis je echter de nodige diepgang en wordt het één vlak geheel. Dat doen professionals dan ook bijna nooit.

mooie kleurencombinatie kerst

2.    Wissel materialen af

Veel mensen kiezen óf matte óf glanzende kerstballen voor in de boom. Volgens stylisten moet je dit juist niet doen. Het is ongelooflijk interessant om de verschillende materialen met elkaar af te wisselen. Kies één soort die je het meeste naar voren wilt laten komen en verdeel het ongeveer 70 tegen 30%. Zorg ook voor voldoende variatie in vormen. Hang dan ook niet enkel ronde kerstballen op, maar gebruik ook kerstornamenten in alle soorten en maten. Zo zorg je voor voldoende afwisseling in kleur, vorm en materiaal en creëer je één sfeervol geheel.

3.    Plaats kerstballen niet alleen aan de uiteindes

Meestal plaatsen we kerstballen zo goed mogelijk in het zicht. Waarom mooie kerstballen kopen als je ze zo diep in de boom hangt, dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn? Professionals hebben hier wel het antwoord op. Door met de verschillende plaatsen in de boom te spelen, creëer je eenvoudigweg meer diepgang in de boom. Hang de mooiste ornamenten en ballen aan de uitzijdes en de simpele matte dicht tegen de stam. Verdeel vervolgens de wat simpelere ballen tussen de bijzondere ornamenten in. Een sfeervolle boom met veel diepgang. Versierd in een handomdraai!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.