Na een lange wandeling met je hond komen jullie weer thuis. Van het stuk lopen wil je even uitrusten en gaat op de bank zitten. En jouw hond? Uitrusten in zijn mand? Hij ligt wel lekker, maar écht mooi is het niet. Misschien zelfs wel aan vervanging toe. In deze blog vertellen we je alles over mooie decoratieve hondenkussens. Kussens die passen bij elke interieur stijl.

Ouderwetse plastic hondenmanden zijn wel een beetje passé. Er zijn tegenwoordig veel leukere hondenbedden te vinden. Bedden die precies passen bij jouw interieurstijl! Wij lichtten Lex & Max uit omdat we vinden dat deze de allerleukste kussens heeft. Lex&Max® hebben ruim 1400 verschillende hondenkussens. Ze zijn verkrijgbaar voor alle verschillende interieurstijlen waaronder; industrieel, landelijke, klassiek of modern.

De Lex&Max hondenmeubelrevolutie

Het Nederlandse merk Lex&Max® is een van de populairste hondenmerken van Europa. Met de Lex en Max hondenmeubels heb je een erg ruim aanbod om uit te kiezen. Zoals we eerder hebben benoemd is er keuze uit ruim 1400 verschillende hondenkussens, hondenbedden en meubels voor honden. Ze hebben voor alle woonstijlen toepasselijke kussens. Daarbij zijn alle designs in verschillende maten verkrijgbaar. Of je nu een leuke mopshond hebt of een labrador, er is altijd een goede maat beschikbaar.

We raden aan om voor een kleur te kiezen die matcht bij de vacht van je hond. Op deze manier zijn de uitgevallen haren een stuk minder zichtbaar.

Tips voor de aanschaf van een nieuw kussen

Je bent er helemaal uit. Je gaat op zoek naar een nieuw hondenkussens! Start je zoektocht dan met het afvragen wat voor kwaliteit je wilt. In verschillende prijsklasse koop je verschillende kwaliteiten. Honden hebben doorgaans scherpe nagels. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een kussen met een sterke kussenhoes.

En voor de volgende tip: let er op of de kussenhoes verwisselbaar is. Dit is een belangrijke tip voor een frisse kamer. Hondenkussens worden gebruikt als bed. Het is aan te raden om de hoes regelmatig te wassen. Daarmee voorkom je nare geurtjes en blijft het bed schoon.

De grootte van het kussen speelt ook een belangrijke rol. Grote honden liggen het lekkerste op grote hondenkussens. Hierop kunnen ze lekker languit liggen. Kleine honden hebben vaak geen specifieke voorkeur. Zij liggen net zo graag op kleinere kussen als op grotere kussens.

Om niet te vergeten is de vulling van het kussen. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Een goed bed heeft een goed matras nodig. In bijna alle vullingen worden eps parels, polyester- of acryl vlokken gebruikt. Al deze vullingen hebben goede isoleren eigenschappen. De kou van de wordt niet doorgelaten en de lichaamswarmte van je hond in het kussen behouden. Hierdoor ligt hij lekker comfortabel én dit is beter voor zijn gewrichten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.