Glas staat prachtig in bijna interieur. Het maakt de ruimte optisch groter, haalt licht naar binnen, het isoleert en het staat ook nog gewoon eens heel mooi. Hierdoor is het niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor glas in huis. Toch is er ook één groot nadeel. Want glas heeft niet alleen veel voordelen, maar het is ook nog eens erg kwetsbaar. Een harde klap en het splintert of breekt zelfs volledig. Dat kan mogelijk zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Indien je de veiligheid wilt waarborgen, maar liever geen écht glas in huis haalt, dan is plexiglas een prima alternatief. Plexiglas is niet alleen super veelzijdig, maar er kleven ook nog eens enorm veel voordelen aan dit bijzondere glassoort. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over plexiglas en zetten we de verschillende toepassingen in huis op een rijtje.

Lichtkoepel

Geniet je sinds kort van een uitbouw of overkapping aan huis? Dan heb je misschien vast wel gemerkt dat dit wel degelijk extra ruimte geeft, maar ook dat het soms een beetje benauwd voelt door het gebrek aan natuurlijk daglicht. In dat geval is een lichtkoepel van plexiglas een prima oplossing. Deze verhoogt de sfeer binnen de woning direct en geeft ook nog eens geheel gratis daglicht. Geen lampen meer nodig overdag wanneer je over een prettige luchtkoepel beschikt.

Vervanging van de douchedeur

Veel mensen beschikken tegenwoordig over een glazen douchedeur, maar dat heeft wel enkele nadelen. Daarom is het een goede keuze om plexiglas als alternatief te gebruiken. Dit glas is niet alleen sterker, maar ook nog eens gemakkelijker te reinigen. Iets wat de hygiëne in de badkamer zeker ten goede zal komen.

Alles mogelijk

Plexiglas is ontzettend veelzijdig en kan vrijwel altijd als alternatief voor echt glas gebruikt worden. Daardoor beschik je over talloze mogelijkheden om dit glas in je eigen huis te verwerken. Qua uiterlijk zijn er bijna geen verschillen te zien. Als we echter naar de voor- en nadelen gaan kijken, dan komt plexiglas in de meeste gevallen als winnaar uit de bus.

Voordelen van plexiglas

Maar waarom is men zo razend enthousiast over plexiglas? Wat maakt dit glas nu echt zo interessant? En is het echt verstandig om sommige glassoorten of voorwerpen in huis voor plexiglas te vervangen? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

  • Plexiglas is qua uiterlijk vrijwel gelijk aan echt glas. Hierdoor zal je op sfeer zeker niets in hoeven te leveren.
  • Het grootste voordeel van plexiglas is toch wel dat het veel sterker is dan het kwetsbare glas. Plexiglas wordt immers van kunststof gemaakt en is dus stiekem niet echt glas. Hierdoor zal het niet breken of splinteren en wordt de veiligheid in huis goed gewaarborgd.
  • Het materiaal verweert vrijwel niet en gaat daardoor lekker lang mee. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar is ook nog eens prettig voor het milieu.

En last but not least… Plexiglas is ook nog eens ontzettend eenvoudig te bewerken. Het kan gemakkelijk op maat gesneden worden en er zal nooit sprake zijn van versplintering.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.