Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende mogelijkheden om je vloer te bekleden. Hierbij kun je kiezen voor een bijzondere vloer, maar ook voor een mooi vloerkleed om het geheel écht compleet te maken. Welke vloerbedekking je ook kiest, het vloerkleed zorgt uiteindelijk voor de finishing touch. Pas dan weet je het interieur tot leven te wekken, je eigen persoonlijkheid te tonen of simpelweg te genieten van alle praktische voordelen van vloerkleden in huis.

Heb jij nog geen vloerkleed in huis liggen? En twijfel je nog of dit wel de beste keuze is? Hier lees je de grootste voordelen van een vloerkleed in huis op een rij. En geloof ons, die zijn zeker de moeite waard!

Meer warmte binnen het interieur

Een vloerkleed in huis biedt vooral enorm veel warmte en een geweldige uitstraling in huis. Het is soms verrassend hoeveel een eenvoudig vloerkleed kan betekenen voor de sfeer in huis. Zeker omdat de meeste mensen voor basic kleuren kiezen als het gaat om hun vloerbekleding. Vaak zien we houtsoorten, donkere en witte tinten. Hierdoor kun je het vloerkleed gebruiken om wat extra kleur en sfeer aan het interieur toe te voegen.

Een vloerkleed geeft niet alleen indirect warmte af, maar kan ook nog eens zorgen voor heerlijke warme voeten. Zeker wanneer je kiest voor een hoogpolig vloerkleed met een wollen ondertoon. Heerlijk tijdens de koude wintermaanden. Hierdoor hoef je nooit meer dikke sokken te dragen, maar kun je gewoon lekker op blote voeten door het huis blijven lopen.

Voor ieder wat wils

Denk vooral niet dat er geen vloerkleed naar wens te vinden is. Vloerkleden zijn tegenwoordig namelijk werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Of je nu houdt van verschillende prints, bijzondere dessins of een simpel kleed, er is met recht voor ieder wat wils te vinden. Hierdoor vind je altijd een vloerkleed die bij jouw interieur en eigen smaak past. Bij sommige winkels is het zelfs mogelijk om een vloerkleed op maat te laten maken.

Eenvoudig te vervangen

Wanneer je kiest voor een nieuwe vloer, dan zit je hier zeker een aantal jaar aan vast. En ook dan zal je er niet zo snel voor kiezen om deze te vervangen. Dat zal immers onnodig veel geld kosten. Zodra je wilt experimenteren met kleuren of bijzondere dessins, is het dan ook verstandiger om simpelweg voor een bijzonder vloerkleed te kiezen. Wanneer je deze niet meer mooi vindt of toe bent aan iets nieuws, dan is deze eenvoudig en zonder consequenties te vervangen. Je rolt het vloerkleed op, verkoopt hem wellicht zelfs en legt weer een nieuwe neer. De prijs van een nieuw vloerkleed valt in het niet bij een geheel nieuwe vloer, waardoor je veel gemakkelijker kunt experimenteren.

Geluiddempend

Ervaar je veel contactgeluiden op je huidige vloer? Dan kan het geen kwaad om eens te experimenteren met een vloerkleed. Vooral hoogpolige vloerkleden staan bekend om hun geluiddempende eigenschappen. Hoe dikker het vloerkleed, hoe groter het effect zal zijn. Naast dat ze zacht voor de voeten zijn, kunnen ze dus ook nog eens een zeer verzachtend effect op de oren hebben. Win-win!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.