Het is nooit te vroeg om alvast over de tuin na te denken. Hoewel we nu nog midden in de herfst zitten en langzaam naar de winter uitkijken, is het wel verstandig om alvast na te gaan denken over de tuininrichting. Want hoe zie jij jezelf het komende voorjaar optimaal genieten in eigen tuin? Ben je dol op een natuurlijke tuin? Heb je liever enkel tegels en een paar plantenpotten? Of geef je misschien zelfs wel de voorkeur aan een eigen gazon? Volgens veel mensen geeft een gazonnetje de ultieme natuurlijke look aan iedere tuin. Dit betekent echter helaas niet dat een grasveldje enkel voordelen kent. In tegendeel zelfs. Door het enorme onderhoud is het juist iets waar maar weinig mensen voor kiezen. Geen wonder dat de vraag naar goedkoop kunstgras de afgelopen jaren enorm is toegenomen.

Ben jij nog op zoek naar een manier om jouw tuin een natuurlijke uitstraling te geven? Maar wil je je tuin onderhoudsvriendelijker inrichten? Laat je dan verrassen door de volgende voordelen van kunstgras voor je tuin én jou!

De perfecte keuze voor mensen met lichamelijke ongemakken

Het grootste voordeel van kunstgras is dat deze relatief weinig onderhoud vraagt. Natuurlijk kost het even moeite om het gras te leggen, maar wanneer dit op de juiste manier wordt gedaan zal dit verder nog weinig aandacht vragen. Daarom is het in het bijzonder een goede keuze voor mensen met fysieke ongemakken. Wanneer je slecht ter been bent en altijd hebt genoten van een prachtig groen gazon, dan is het heerlijk wanneer dit behouden kan worden. Iedere keer grasmaaien en sproeien is echter te veel werk. Dankzij kunstgras geniet je alsnog van die geweldige natuurlijke uitstraling, maar dan zonder de bijkomende lasten.

Altijd groen

Een groot nadeel van echt gras is dat het nooit lang groen blijft. Door de seizoenen heen kan de kleur telkens veranderen. Er is vaak maar een korte tijd waarin het gras echt die prachtige groene kleur heeft. Ook droogte speelt hierbij een belangrijke rol. Kunstgras is niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een prachtig groen gazon, zonder dat je hier verder iets voor hoeft te doen. Dit betekent dat je zelfs in de gure wintermaanden over een vrolijke groene kleur in de tuin beschikt. Beter kan bijna niet.

kunstgras altijd groen

Ideaal met kinderen

Een eigen tuin met kinderen is heerlijk. Hier kunnen ze goed hun energie kwijt en lekker ravotten, terwijl jij lekker wat werk in huis verricht. Tenminste, dan moet het natuurlijk wel veilig zijn in de tuin. Je moet er niet aan denken dat er één van je kinderen met het hoofd op de harde tegels terecht komt. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door een zacht gazonnetje te plaatsen. Dit is ook de perfecte keuze wanneer je speeltoestellen hebt geplaatst. Zo landen je kinderen altijd heerlijk zacht.

Wist je dat kunstgras ook gewoon mooi blijft wanneer er objecten op worden geplaatst? Geen paniek dus meer wanneer je een opzetzwembadje wilt plaatsen, want het gras zal nooit onverhoopt dor worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.