Ga je binnenkort verhuizen? Of staat er een grote verbouwing op de planning en nemen jullie de woonkamer onder handen? Dan weet je maar al te goed hoe lastig het kan zijn om deze belangrijke ruimte te stylen. Het aanbod van woonkamermeubelen is tegenwoordig zo immens groot, dat het lastig is om de juiste keuzes te maken. Daarnaast is de woonkamer ook nog eens één van de belangrijkste ruimtes van het huis. Hier maak je herinneringen voor het leven. Breng je avonden door met je familie en vrienden. Geniet je van je vrije tijd. Dit is de ruimte waar je je echt thuis hoort te voelen. In dit artikel geven we enkele tips om de woonkamer slim en sfeervol in te richten.

Maak een plattegrond van de kamer

Allereerst is het belangrijk om voorbereidend werk te doen. Bekijk goed hoeveel ruimte er is in de kamer. Maak een plattegrond of gebruik een plattegrond die wordt geleverd als je een huis koopt. Hierop kun je precies de maten van de kamer vinden. Teken zelf ook de locaties van de stopcontacten, deuren, vensterbanken en eventueel de aansluiting van de televisie in. Zo weet je precies met welke ruimte je kunt werken en welke apparaten of spullen op een specifieke plek gezet moeten worden. Het zou immers zonde zijn als je een bijzettafel bij bijzettafel.nl koopt en later blijkt dat deze helemaal niet in de ruimte past. Weet waar je mee kunt werken voordat je meubels en accessoires koopt. Zo voorkom je een hoop onnodige kosten en stress rond de verbouwing.

Goede basis

Vervolgens moet je er eerst voor zorgen dat de basis goed is. Hierbij denken we aan de vloer, muren en de gordijnen. Dit zijn cruciale elementen in de woonkamer. Op basis van die informatie kun je je zoektocht naar meubels en accessoires vervolgen. Zorg er voor dat alles goed met elkaar matcht, zodat je later niet tegen kleurverschillen of storende elementen hoeft aan te kijken. Een goede basis is het halve werk. Van daaruit kun je verder werken.

Maak gebruik van accessoires

Woonaccessoires worden dikwijls vergeten. Toch zijn ze er niet voor niets. Door middel van woonaccessoires is het mogelijk om de juiste sfeer in huis te halen. Bovendien kunnen sommige items het woongenot ook nog eens flink verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een bank tafel, dit is een tafeltje die over de bank geschoven kan worden en jou de mogelijkheid biedt om rustig te eten of te laptoppen op de bank. Ook het gebruik van kaarsen is niet enkel voor de sier of de gezelligheid, deze stralen ook nog eens een functioneel licht uit tijdens de koude en donkere wintermaanden. Plaats nooit lukraak accessoires in een woonkamer, maar denk goed na over jouw uiteindelijke doel. Wat wil je bereiken met deze accessoires? Door deze vraag voor jezelf te beantwoorden, weet je zeker dat ieder item in huis een doel heeft, een functie, een rol om te vervullen in huis. Hiermee verhoog je de sfeer en gezelligheid in de woonkamer.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.