Ben je bezig met een nieuwe keuken? Of wil je enkel je keukenkraan vervangen? Dan ben je vast aan het zoeken naar de beste optie voor jouw keuken. Maar je zal er al snel achter komen dat er verschillende soorten kranen zijn. Weet je niet goed welke kraan het beste is voor je? Of wil je simpelweg meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Lees dan snel verder!

De mengkraan

Beeld je eens in waarvoor je kranen in de keuken zoals gebruikt. Je moet misschien de afwas doen of warm water gebruiken om schoon te maken. Daardoor is het vereist dat je de temperatuur kan regelen met je kraan. Daardoor heb je in alle gevallen een mengkraan nodig voor je keuken. Met een mengkraan kun je koud en warm water krijgen. De kraan zorgt ervoor dat het water op de juiste temperatuur komt door het koude water met warm water te mengen. Het warme water komt bijvoorbeeld uit de boiler.

mengkraan

Verschillende soorten mengkranen

Uiteraard heb je verschillende mengkranen waaruit je kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de tweeknops handmengkraan. Deze bestaat al heel lang en vind je daardoor nog terug bij veel huizen. De naam zegt het natuurlijk al. Je kunt de temperatuur van het water bepalen met de twee knoppen die je hebt. Deze knoppen worden meestal aangeduid met rood voor warm en blauw voor koud. Je kunt de juiste temperatuur bereiken door je hand onder de kraan te houden en te meten hoe warm of koud het water is.

Daarnaast heb je ook een eenknops thermostaat handmengkraan. Deze variant is vandaag de dag een veelgebruikte optie. Hierbij heb je slechts één systeem waar je de temperatuur kunt regelen. Beweeg de kraan naar links en rechts, zodat je de temperatuur kunt regelen. Daast kun je de kraan omhoog en omlaag doen om de sterkte van het water te bepalen.

Ten slotte bestaat er de thermostaat mengkraan. Deze wordt niet vaak in keukens gebruikt. Maar uiteraard is het nog wel een mogelijkheid. Deze kraan heeft twee knoppen. Waarmee je de temperatuur en waterkracht kunt bepalen. Hierbij is het net makkelijk mogelijk om de thermostaat op dezelfde temperatuur te laten staan. Hoewel dit bij de eenknops thermostaat handmengkraan ook mogelijk is. Kun je dit niet bij de tweeknops handmengkraan.

Het kopen van een nieuwe kraan

Ben je erover uit en weet je welke kraan je gaat kopen? Dan is het tijd om een aanbieder te zoeken. Je kunt bij een webwinkel kopen, zodat je profiteert van een aantal voordelen die fysieke winkels je niet kunnen bieden. Denk aan het gemak van bestellen bijvoorbeeld. Je hoeft enkel naar de webshop te surfen, het product te bestellen en het wordt snel bij je thuisgebracht. Mocht je de kraan eerst willen zien, dan kun je vaak de showroom bezoeken van een webwinkel. Op deze manier kun je eerst kijken hoe de kraan er daadwerkelijk uitziet, alvorens je een bestelling doet. we raden je aan om eerst advies in te winnen wanneer je weinig verstand hebt van kranen. Het kan soms moeilijk zijn om de juiste te kraan te vinden voor jouw keuken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.