Met een dierenschedel decoratie geef jij jouw landelijke interieur een boost! Veel mensen zijn dol op het landelijk interieur. Deze interieurs staan bekend om hun eenvoud en sfeervolle kenmerken, maar worden soms ook geassocieerd met oudbollig. Dit terwijl dat met de juiste styling helemaal niet het geval hoeft te zijn. Een landelijk interieur kan onwijs stoer en stijlvol zijn én tegelijkertijd ook nog eens beschikken over de huiselijke kenmerken van een landelijk interieur. In dit artikel vertellen we hoe je jouw landelijk interieur een stuk stoerder en van deze tijd maakt én leggen we uit waarom een dierenschedel decoratie daarbij kan helpen.

De kenmerken van een stoer landelijk interieur

Allereerst is het belangrijk om meer te weten over de kenmerken van een stoer landelijk interieur. Wij hebben de belangrijkste kenmerken voor jou op een rijtje gezet:

  • Maak gebruik van eenvoudige kleuren. Een landelijk interieur staat bekend om pure vormen, materialen en kleuren. Denk hierbij ook aan aardse tonen. De basis van een stoer landelijk interieur ligt hem dan ook altijd bij neutrale en aardse kleuren. Stem deze kleuren zo op elkaar af dat ze een eenheid vormen en zo voor rust en sereniteit in de ruimte zorgen. Uiteraard decoreer je de wanden vervolgens wel om deze een stoere twist mee te geven, bijvoorbeeld door middel van een dierenschedel decoratie aan de muur.
  • Gebruik natuurlijke materialen in huis. Natuurlijke materialen kunnen in vrijwel elke woontrend niet meer ontbreken, maar dat geldt al zeker bij een stoer landelijk interieur! Als jouw woning al van nature beschikt over natuurlijke elementen is het belangrijk om deze zoveel mogelijk te verwerken in jouw interieurstijl. Accentueer deze ook tijdens de feestdagen voor een speels effect, de doe-het-zelvers onder ons gebruiken hier de zelfmaak ideetjes kerst voor. Denk bijvoorbeeld aan zichtbare houten balken, onbewerkte houten vloeren of andere natuurlijke elementen die jouw woning net dat beetje extra sfeer geven. Natuurlijk beschikt niet elke woning over deze natuurlijke elementen. Gelukkig is het ook goed mogelijk om door het gebruik van de juiste combinaties van natuurlijke materialen hetzelfde effect in huis te halen.
  • Het hoeft niet allemaal mooi en perfect te zijn én dat is nu juist de charme van het stoere landelijke interieur! Juist de rauw afwerkingen geven dat ‘wow’ effect. Ook met het decoreren van dit interieur zal je merken dat je best een beetje outside the box mag denken. Een dierenschedel decoratie? Waarom niet! Alles wat rauw, bijzonder en het huis een speelse twist kan geven is welkom binnen dit interieur!

Dierenschedel decoratie in stoer landelijk interieur

Durf jij iets geheel anders te doen en het oudbollige imago van het landelijk interieur direct van tafel te schuiven? Ga dan voor een dierenschedel decoratie aan de muur! Je hebt ontzettend veel verschillende dierenschedels die aan de muur gehangen kunnen worden. Alle schedels vertellen hun eigen verhaal en hebben hun eigen uitstraling. Binnen het stoere landelijke interieur kan een eyecatcher aan de wand niet ontbreken én een dierenschedel decoratie vervult deze rol perfect!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.