Eens in de zoveel tijd is het tijd voor iets nieuws, ook in je huiskamer. De huiskamer is een ruimte waar je een groot deel van je tijd doorbrengt, als je bijvoorbeeld tv aan het kijken bent of als je met anderen een lekker kopje koffie aan het drinken bent. Het kan gebeuren dat je soms wat uitgekeken raakt op de sfeer die in deze kamer is. Om dan direct je hele huiskamer opnieuw in te richten gaat misschien wat te ver. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren om toch wat een nieuwe sfeer te creëren in je huiskamer, met slechts een aantal kleine aanpassingen. Bekijk onze tips en wie weet kun jij ook de sfeer in je huiskamer vernieuwen.

Vervang de accessoires

Accessoires in je huiskamer hebben een hele grote invloed op de sfeer. Zo kun je met een aantal kleine accessoires inspelen op bepaalde trends, of meegaan met de sferen van het seizoen. Denk hierbij aan kleine elementen als kussens, kaarsen of schilderijen. Zo kun je in de herfst heel eenvoudig de typische herfstkleuren laten terugkomen in bijvoorbeeld de kussens op de bank. Ben je na een paar maanden deze kleuren weer beu? Geen probleem, een nieuwe kussensloop voor je kussens is maar een hele kleine investering. Dergelijkes accessoires vind je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt of bij een woonwinkel. Ook op internet is veel te vinden.

Nieuwe verf op de muur

De kleur van de muur is heel bepalend voor het uiterlijk van de ruimte. Zo kan een witte muur een hele open sfeer geven, terwijl een bruine kleur wat meer het knusse gevoel geeft. Zo nu en dan een nieuw likje verf op de muur kan dus al een grote verandering geven. Bovendien kun je met verf prima inspelen op de kleurentrends van deze periode. Op dit moment zijn Sikkens Alpha Rezisto Mat en Sikkens Alphacryl twee hele populaire kleuren. Vrijwel iedere kleur is beschikbaar, dus je kunt zelf de kleur kiezen waarvan jij denkt dat het het beste bij jouw huiskamer past.

Vloerkleed

De vloer is een van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het zien van een ruimte, zo ook de huiskamer. Het vervangen van de vloer is echter niet iets wat je in een handomdraai kunt doen. Het kopen van een vloerkleed is een makkelijkere en goedkopere manier. In de winter kan een hoogpolig kleed niet alleen warmte bieden maar ook een gezellige sfeer geven, terwijl een mooi Arabisch tapijt juist weer een heel modern gevoel kan geven. Het grote voordeel aan een kleed of tapijt is dat deze in allerlei soorten en maten kunt vinden, waardoor er voor ieder wat wils is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.