Om een nieuwe badkamer te realiseren hoef je helemaal geen tonnen met geld te hebben. Je kunt ook met een beperkt budget een mooie badkamer inrichten of laten inrichten. Zo zijn er kosten die kunt uitstellen, kosten waarop je eigenlijk niet moet besparen en zijn er tips hoe je toch mooie producten kunt aanschaffen zonder dat je de hoofdprijs betaalt. Een van de eerste bespaarmogelijkheden is het zelf verbouwen van een badkamer. Dan spaar je geld uit voor een tegelzetter of een bedrijf wat badkamers installeert. Je moet natuurlijk wel kennis hebben en een beetje handig zijn. Ben je dat niet, dan kun je het beter uitbesteden. Uiteraard kun je zelf wel al wat voorwerk doen zoals het uitbreken van een badkamermeubel en de tegels of vloer. Dat scheelt al geld wat je mooi weer aan iets anders voor de badkamer kunt besteden.

Keuze in meubels

Je kunt natuurlijk besparen op meubels, maar met een badkamermeubel doe je als het goed is wel lang. Daarnaast is het verstandig om wel hierin te investeren. Maar ook dan heb je nog de keuze om te gaan voor een design badkamermeubel of te zoeken naar een vergelijkbaar alternatief. Koop je een complete nieuwe badkamer? Wellicht kun je dan nog korting afdingen op de gehele prijs. Ook is het een goed idee om te kijken naar alle extra’s die erbij komen. Twee kasten aan de zijkanten van een wastafel is fijn, maar is het ook nodig? Wil je een normale spiegel of een spiegelkast? Het laatste is iets anders dan de standaard en daarom zal je ook vaak weer moeten bijbetalen. Ook kun je kijken naar wat voor soort douchekop je wilt hebben in de badkamer. Een grote douchekop of een douchekop met veel verschillende standen kost vaak meer dan een normale douchekop. Een regendouche kan erg mooi en fijn zijn, maar is vaak ook de duurste optie, een handdouche met grotere kop kan je bijna dezelfde douche ervaring geven, maar is een stuk goedkoper.

Andere bespaarmogelijkheden

Naast het kritisch kijken naar meubels en welke extra’s je wilt hebben voor een badkamer kun je ook op het interieur besparen. Zo is het lang niet altijd meer nodig om de gehele ruimte te betegelen. Je kunt ook de ruimte rondom de douche en bad betegelen en de rest van de wand schilderen. Latex verf of verf die waterbestendig is, is veel goedkoper dan het gebruik van tegels. Ook kun je besparen op de verlichting. Zo is LED verlichting in de aankoop misschien duurder, maar gaat het veel langer mee en is het lager in de elektriciteitskosten. Het is niet een besparing die je meteen ziet maar op langere termijn heb je er wel profijt van.

Zo zie je dat er best wat oplossingen zijn om een betaalbare badkamer te bouwen zonder dat je heel veel moet inleveren op comfort. Ga je een badkamer verbouwen of een bad in de slaapkamer laten plaatsen? Maak dan eerst een kostenbegroting en budget en ga dan kijken waarop je kunt besparen en welke keuzes je kunt maken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.