Een groot schilderij voor in de woonkamer kan jouw interieur direct meer bezieling geven. Als je de juiste keuze maakt, geeft dit schilderij jou de mogelijkheid om meer sfeer in jouw interieur te brengen. Wanneer je dit echter niet op de juiste manier aanpakt, bereik je juist het tegenovergestelde. Het geheel doet dan zelfs een beetje rommelig en sfeerloos aan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om met enkele belangrijke aandachtspunten rekening te houden. In dit artikel geven we een aantal handige tips om een groot schilderij mooi te verwerken binnen jouw interieur. Lees mee en laat je inspireren!

Past het schilderij bij jou?

Dit lijkt misschien een open deur, maar toch… het zal je verbazen hoeveel mensen dit vergeten bij de aanschaf van een schilderij. Ze kiezen simpelweg voor een schilderij wat op dat moment populair is. Een kleurenpalet die bij de huidige woontrends past. Of kiezen enkel voor de grote namen die in de media worden genoemd. Maar waarom eigenlijk? Er is niets persoonlijkers dan kunst. Waar de één houdt van abstracte kunst, zal de andere de voorkeur geven aan levensechte schilderijen. Juist die diversiteit maakt kunst zo interessant.

Houd daarom geen rekening met de mening van anderen of wat men op dit moment mooi vindt. Past het schilderij bij jou? Spreekt het je aan? Toont het de bezieling die jij graag terug wilt zien in huis? Volg enkel je hart bij het kiezen van een nieuw kunstwerk. Dan kan je nooit de verkeerde beslissing maken.

Past het schilderij bij jou?

Neem alle tijd

Probeer je beslissing vooral niet te overhaasten. Hoewel je die lege muur wellicht enorm storend vindt, is dit geen reden om direct het internet af te schuimen of alle kunstbeurzen af te lopen totdat je iets vindt. Neem de tijd om het aanbod te onderzoeken. Wacht totdat je echt iets vindt wat jou kan bekoren. Anders loop je het risico dat je later wellicht spijt krijgt van je beslissing. Probeer daarom niets te forceren en maak een weloverwogen beslissing. Dan heb je later nog meer plezier van jouw schilderij!

Durf te experimenteren

Ben jij iemand die eigenlijk nooit voor zeer felle kleuren en/of patronen kiest? Staat jouw interieur in het teken van sereniteit en een neutrale sfeer? Dan is dit juist het moment om eens goed te experimenteren. Vooral op rustige muren is er namelijk veel mogelijk.

Wanneer je voor een opvallend schilderij kiest, zal deze op een rustige muur volkomen tot zijn recht komen. Het schilderij spreekt voor zichzelf. Hierdoor geniet jij direct van meer sfeer in de woonkamer. Bovendien is er verder weinig nodig. Je hoeft dus niet eindeloos te investeren in accessoires of andere sierelementen. Less is more! Met een mooi schilderij aan de muur, heb jij direct de juiste sfeer te pakken.

Als je een schilderij wilt ophangen in een wat drukkere ruimte, doe je er juist goed aan om voor een rustig schilderij te kiezen. Dit brengt wat meer contrast in de ruimte en voorkomt dat het geheel te rommelig oogt. Een rustig kunstwerk aan de muur vraagt minder aandacht, maar zal niettemin wel de nodige sfeer geven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.