Ben je iemand die vele uren per dag aan zijn bureau zit? Dan is het belangrijk dat je ergonomisch kunt werken. Want hoewel kantoorwerk op zich geen zwaar beroep is, leidt het toch vaak tot fysieke aandoeningen. Dit kan gaan van rug-, nek-, en schouderklachten tot oogproblemen. Naast een goede bureaustoel speelt ook je bureau hier een belangrijke rol. Aangezien ieder mens anders is en verschilt in lichaamsafmeting zijn verstelbare bureautafels geen overbodige luxe en een goede oplossing op ergonomisch vlak.

Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit wordt verhoogd door een goede afwisseling van zittend en staand werken. Daarom zijn in heel veel kantoren tegenwoordig al zit-sta bureaus aanwezig. Deze verstelbare bureaus verkleinen de kans op veel voorkomende bureauklachten als rug- en hoofdpijn, maar ook de kans op aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Bovendien heeft het afwisselen van staan en zitten tot gevolg dat de concentratie langer op peil blijft.

Wat zijn de voordelen van een verstelbaar bureau?

Het werken aan een verstelbaar bureau heeft verschillende voordelen:

  1. Ergonomisch verantwoord

Een verstelbaar bureau voorkomt dat je de hele dag last hebt van pijn. De hoogte van het bureau kan perfect worden ingesteld zodat je de ideale houding aanneemt. Met de nieuwe zit-sta verstelbare bureaus werk je steeds ergonomisch. Als je staat te werken is je hele lichaam betrokken waardoor de kans op lichamelijke klachten zoals rug- en nekpijn vermindert.

  1. Verhoogt het concentratievermogen

Staand werken zorgt ervoor dat je bloed beter circuleert waardoor de hersenen meer zuurstof krijgen en het concentratievermogen stijgt. Je creativiteit en daarmee je probleemoplossend vermogen verbetert waardoor je betere prestaties behaalt en minder fouten maakt.

  1. Alle gemak

Met een druk op de knop kun je het bureau omhoog zetten. Staat het toch niet op de juiste hoogte druk je opnieuw op de knop om het aan te passen. Het kunnen verstellen van je bureau is ook handig als je parttime werkt en zodoende je bureau deelt met iemand anders. Je kunt het steeds weer naar eigen wens verstellen.

  1. Geen hoge investering

Een verstelbaar bureau aankopen is interessant omdat je deze voor een relatief lage prijs kunt aanschaffen.

verstelbaar bureau

Waar moet je op letten

De verstelbare bureaus zoals de zit-sta bureaus zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal. Je kunt ze dan ook geruisloos verstellen waardoor deze prima gebruikt kunnen worden in een dynamische werkomgeving. Er is keuze uit verschillende types:

  • Handslinger verstelbaar zit-sta bureau
  • Elektrisch verstelbaar zit-sta bureau
  • Bench werkplek zit-sta bureau

De elektrisch verstelbare bureaus zijn duurder maar veel gemakkelijk in het gebruik. Dit type is ook verkrijgbaar met een memory functie. Handig om vaste hoogtes mee in te stellen. Zeker als je met verschillende collega’s aan eenzelfde bureau werkt.

Bij een Bench opstelling kun je met meer mensen naast elkaar, maar toch apart van elkaar zittend en staand werken.

Houd bij de aanschaf van een zit-sta bureau rekening met je lengte want deze bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Let ook op de draagkracht van het bureau. Worden er veel zware materialen op je bureau geplaatst of enkel een computer?

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.