Je nieuwe woning is een heuse woonboerderij! Heerlijk buiten de grote stad met de rust van het landelijk gebied. Je ziet hazen, konijnen, herten en je hebt ook al een uil gehoord. Je voelt je al lekker thuis op het platteland en je hebt het gevoel dat je er nooit meer weg wilt. Vlak achter de woning ligt een fraai aangelegde tuin wat de vorige bewoners al hadden gerealiseerd. Er is alleen nergens toegang naar de weilanden eromheen, die per slot van rekening nu ook van jou zijn.

Daar wil je ook lekker kunnen wandelen. Er loopt geen vee op want dat heb je niet. Om nu op de rest van je landgoed te komen moet je vanuit de boerderij de openbare weg op en dan na honderd meter linksaf het oude verroeste hek door. Dat piept en kraakt bij het open en dicht doen en je hebt het idee dat alle boerderijen in de omtrek het horen. Je wil daarom daar een nieuw stalen landhek plaatsen en in je tuin een paar landhekken aanbrengen zodat je makkelijk direct vanuit je achtertuin het land kunt oplopen.

Natuur

Je bent gek op de natuur en je vindt het heerlijk om met je laarzen door het land te stappen. Op zoek naar nieuwe avonturen. Kijken naar de mooiste bloemen en planten, turen naar roofvogels en genieten van de gekke sprongen van de hazen. De tuin hoef je dus niets aan te doen, die is helemaal geweldig. Blijkbaar hadden de eerdere bewoners precies dezelfde smaak qua tuinen. Maar het land eromheen wil je wel veranderen. Je ziet cipressen voor je, een kleine boomgaard en een stuk weiland met wilde bloemen.

weiland met wilde bloemen

Onderhoud

Een landgoed vergt veel onderhoud. Tal van zaken kunnen snel in verval raken en dat wil je voorkomen. Oude afrastering moet je vervangen en met gras overwoekerde grindpaden wil je vernieuwen. Een heel karwei, maar je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Je gaat je steeds meer met het ontwerp van het gehele landgoed bezighouden. Welke boomsoorten kun je het beste planten en hoe ziet het er over 10 jaar uit? Je hebt van de vorige eigenaresse gehoord dat er vroeger een vijver was op de plek waar nu een modderige plas ligt, bijna helemaal begroeid met onkruid, brandnetels en doornstruiken. Natuurlijk wil je die vijver weer nieuw leven in blazen en er bankjes omheen zetten. Genoeg te doen dus! Je denkt zelfs al aan een jaarlijkse fair en in de nieuwe naam van je landgoed wil je Heerlijkheid verwerken.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.