Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe woning gevonden. Hartstikke leuk en spannend tegelijkertijd. Nadat je de champagne hebt ontkurkt en het glas hebt geheven, is het tijd om het één en ander te regelen. Geloof ons: er staat je een hoop te wachten. Natuurlijk denk je zelf wel aan het pakken van alle spullen, maar er is meer waar je aan moet denken …

1. Energieleverancier en telecomprovider

Als je gaat verhuizen denken veel mensen aan de tastbare onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van dozen, het kopen van nieuw meubilair en misschien wel het uitzoeken van een nieuwe keuken en badkamer. Wij houden je graag scherp en willen je erop wijzen dat je op tijd moet zijn met het overzetten of wisselen van de energieleverancier en telecomprovider. Let op dat het in sommige gevallen niet mogelijk is om je telecomabonnement over te zetten naar je nieuwe adres, omdat de aansluiting niet overeenkomt. Hoe dan ook: begin hier op tijd mee om zo te zorgen dat je alles snel en goed regelt.

2. Adres wijzigen

Geef je verhuizing binnen vijf dagen door bij het gemeenteloket. Zo zijn alle overheidsinstanties op de hoogte van je nieuwe adres. Verhuis je naar een andere gemeente? Meld je dan bij de betreffende gemeente. Je wordt altijd automatisch uitgeschreven bij je oude gemeente.

Vergeet ook niet om ook je adreswijziging door te geven bij je verzekeringen. Van je reisverzekering tot aan je inboedelverzekering: zo dek jij jezelf goed in. Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Sluit dan je nieuwe verzekering zelf af. Dit kan simpel en snel via de websites van een verzekeraar. Ben je benieuwd naar de kosten en wil jij bijvoorbeeld eerst een inboedelverzekering berekenen voordat je deze afsluit? Op de website van diverse verzekeraars is dit mogelijk en zie je een handig overzicht van alle kosten.

3. Mensen vragen om te helpen

Wanneer de dag is aangebroken, wil je er niet alleen voorstaan. Helemaal niet wanneer je veel spullen moet verhuizen. Daarom kan het een goed idee zijn om bekenden te vragen of ze jou willen helpen met verhuizen. Heb je écht veel spullen die je moet verhuizen? Dan kan het een goed idee zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Vraag vooraf een offerte op en controleer of het bedrijf die dag beschikbaar is. Zo voorkom je dat je er uiteindelijk alsnog zelf voorstaat. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.