De eettafel wordt ook wel het centrale middelpunt van de woning genoemd. Hier geniet je van een heerlijke maaltijd, neem je de dag door met je familie of geniet je van borrel- of spelletjesavonden met vrienden. Hierbij geldt echter wel dat zitcomfort van essentieel belang is. Niet alleen voor het woongenot, maar ook voor de uitstraling binnen de eetruimte. Om een eetkamerstoel te vinden die helemaal naar wens is, dien je met meerdere factoren rekening te houden. Maar welke factoren zijn dit dan? Waar let je op als je design eetkamerstoelen gaat kopen?

Denk aan je eettafel

Indien je al over een eettafel beschikt, is het wel belangrijk om op de afmetingen van de tafel te letten. Het zou immers vervelend zijn als je stoelen te laag, te hoog of te groot voor de tafel zijn. Hierdoor kan je niet genieten van een optimaal zitcomfort en wordt gezellig tafelen een stuk lastiger. Hierbij is het ook belangrijk dat je de eetstoelen onder de eettafel kunt schuiven. Zo creëer je een ruimtelijk geheel en voorkom je een rommelige uitstraling. Daarom moet je ook letten op de breedte en hoogte van de eetkamerstoelen. Zeker als je keuze op een exemplaar met leuning is gevallen, deze zijn vaak net een stuk hoger en breder. Hierdoor bestaat het risico dat deze niet onder de tafel past. Hierdoor bega je een flinke miskoop en dat zou uiteraard zonde zijn.

eettafel

Functie

Wat wordt de functie van de eetkamerstoelen? Dit klinkt misschien als een vreemde vraag. Je gebruikt deze immers bij je eettafel, waar zou je ze anders voor gebruiken? Hier bedoelen we echter meer mee of de stoel veelvuldig gebruikt gaat worden of dat deze slechts voor een incidentele gezamenlijke maaltijd wordt ingezet. Wanneer jullie regelmatig hele avonden op de stoelen doorbrengen, is comfort logischerwijs een belangrijker punt geworden. In dat geval zal je bijvoorbeeld eerder kiezen voor een eetkamerstoel met armleuning. Wanneer je de stoelen wilt gebruiken om extra zitplaats elders in huis te creëren, is een eetkamerstoel op wieltjes weer een verstandige keuze. Zo geniet je van optimale flexibiliteit en zitplaats indien nodig.

Door de uiteindelijke functie te bepalen, zal de aankoop van nieuwe eetkamerstoelen van Vitra een stuk eenvoudiger worden.

vitra eetkamerstoelen

De juiste zithouding

Om comfortabel te kunnen zitten is het belangrijk dat je over de juiste zithouding beschikt. De eetkamerstoel speelt hier een belangrijke rol bij. Er bestaat immers geen standaard persoon. De één is lang, de ander kort. Hierdoor kan ook het comfort zeer uiteenlopend zijn. Bij een perfecte zithouding is het van belang dat je met je rug recht tegen de leuning zit, je knieën bevinden zich altijd in een perfecte hoek van 90 graden en de voeten staan vlak op de grond. Door verschil in hoogte of zitdiepte aan te brengen, kan jij eenvoudig de juiste zithouding creëren. Natuurlijk betekent dit wel dat het voor alle gezinsleden anders is. Hoe los je dat probleem dan op?

Er bestaan tegenwoordig eetkamerstoelen die verstelbaar zijn. Je kunt ze bijna vergelijken met een bureaustoel. Dit kan de oplossing zijn als jouw gezinsleden over verschillende lengtes beschikken. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende stoelen met elkaar te combineren. Wanneer je de stijl en kleur met elkaar matcht, zal je merken dat dit niet storend is binnen het geheel. Zo geniet je allemaal van een fijne zithouding.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.