Het is tegenwoordig steeds populairder om thuis te werken en dat is niet zo vreemd: je hoeft je minder te ergeren aan het verkeer, er is niemand die je constant in de gaten houdt als je even afgeleid raakt en je bent ook nog eens meteen klaar om iets anders te doen zodra de werkdag voorbij is. Maar natuurlijk heeft thuiswerken ook zo zijn nadelen. In dit artikel zetten we een aantal problemen die je als thuiswerker ervaart op een rij en vertellen we je meteen hoe je die problemen kunt oplossen.

1. Het is een stuk moeilijker om werk en privé te scheiden

Als je vanuit huis werkt, kan het lastig zijn om de grens tussen je werk en je privéleven te bewaren. Niet alleen is het heel makkelijk om tussendoor even de was op te vouwen of snel te stofzuigen, de drempel om ‘s avonds je mail te checken of toch langer te blijven zitten is lager.

De oplossing

Behandel je werkplek alsof je echt van huis weg bent. Ga tijdens het werk niet even snel iets anders doen en zorg dat je gewoon op de normale tijd je laptop uitzet.

2. Je werkplek thuis is minder fijn dan op kantoor

Op kantoor is het werkmilieu vaak een stuk beter geregeld dan thuis. Je hebt er een fijnere bureaustoel, meer natuurlijk licht, airco of climate control en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Thuis heb je dat allemaal niet.

De oplossing

Een stevig bureau met een goede bureaustoel zijn producten waar je niet op mag besparen. Ook mag het op je werkplek niet te warm zijn en dat is vooral in de zomer best moeilijk te garanderen – zeker als je wel wil zorgen dat er genoeg licht is. Gelukkig is hiervoor zeker een goedkope oplossing te vinden: verwijderbare zonwering. Deze zonwering kun je met zuignappen op je ramen plaatsen en houdt het tot wel acht graden koeler in huis, zonder dat je op je hoeveelheid natuurlijk licht hoeft in te leveren.

3. Het is moeilijk om je dag efficiënt in te delen

Als je thuiswerkt, zijn er een aantal dingen die niet op zich laten wachten: misschien heb je kinderen die tussendoor even gedag komen zeggen of een hond die je tussendoor moet uitlaten.

De oplossing

Zijn je kinderen oud genoeg, dan kun je met hen afspreken dat ze om bepaalde tijden even mogen komen. Voor het uitlaten van je hond en het maken en/of eten van je lunch kun je daarnaast vaste tijden inplannen.

Een kantoor in huis is niet zomaar geregeld

Als je het goed doet, voelt je thuiswerkplek aan alsof je op kantoor bent. Daarom raden we je aan om op bepaalde producten (bijvoorbeeld je bureaustoel) niet te bezuinigen. Maar we snappen ook heel goed dat je geen duizenden euro’s kunt neerleggen. Daarom raden we voor climate control de producten van Sunwise aan. Sunwise heeft zonwering met zuignappen die het tot wel acht graden koeler in huis houden, voor zowel de binnen- als buitenkant van je ramen. Ook vind je er zonwering voor je lichtstraat, zonwering voor je overkapping of veranda en zelfs speciale screens voor deuren. Deze goedkope screens kun je aanschaffen vanaf twintig euro, maar zijn toch van uiterst hoogwaardige kwaliteit. Zo heb je meer budget over om de rest van je thuiskantoor in te richten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.