Gashaarden zijn diepgeworteld in Nederland en kennen een zeer lange geschiedenis. Gashaarden werden destijds eigenlijk gaskachels genoemd, maar zijn al sinds eind 19e eeuw op de markt. Gashaarden waren toen nog niet populair. Omdat kolen- of oliekachels vaker voorkwamen, werden ze veel gebruikt als verwarmingsbron. Dit veranderde pas halverwege de jaren zestig met de komst van aardgas. Sindsdien heeft Nederland geleidelijk een aardgasnet gekregen en kunnen woningen met aardgas worden verwarmd. Maar wat zijn de voordelen van gashaarden? En kan je ze het beste kopen? Dat lees je in deze blog!

Waarom een gashaard

Met de komst van centrale verwarming begon de werking van gashaarden te veranderen. Heb je een verwarmingsfunctie zonder centrale verwarming, dan verandert dit verwarmingssysteem de gaskachel zeker van warmtebron in stand-by kachel. Bij cv-ketels op aardgas is immers geen gashaard meer nodig als hoofdverwarming. Maar ze misten de mooie brandende sfeer en het comfort. Tegenwoordig is dit vaak de belangrijkste reden om een ​​gashaard te kopen. Niet voor de warmte, maar voor meer sfeer en beleving.

Voordelen

Tegenwoordig is het moeilijk om een onderscheid te maken tussen de lucht van een gasvlam en de vlam van een echte boom. Zorgvuldig ontwikkelde verbrandingstechnieken zorgen ervoor dat de vlammen van een gashaard er zeer realistisch uitzien en het is bijna niet voor te stellen dat een gashaard daadwerkelijk bestaat. De vlam van de gasvlam is geoptimaliseerd met absoluut geweldige opties en technieken. Het geeft een vlambeeld met de werkelijke vlam van boven naar beneden, en je kunt andere branders gebruiken om een ​​3D-weergave van de vlam te krijgen. Alle nieuwe mogelijkheden en technologieën creëren de huidige gashaarden die totaal anders zijn dan eerdere gashaarden!

Haardenexpert.nl

Haardenexpert is een landelijk werkend haarden- en kachelbedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en pelletkachels levert in Nederland en België. Door hun deskundigheid en ervaring zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland. Bij hun heb je dan ook altijd de scherpste deal. Of het nu gaat om (alleen) een gashaard of een gashaard met installatie of inbouw? Een gashaard kopen doe je altijd bij de Haardenexpert van Nederland.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.