Over smaak valt niet te twisten. Toch kun je met de juiste adviezen je interieur een boost geven waardoor de ‘wow factor’ met één blik te zien is. Neem nou bijvoorbeeld gordijnen. Deze mooie vorm van raamdecoratie geeft een ruimte warmte en sfeer. Gordijnen maken je ruimte helemaal af. Met een beetje hulp kies jij straks de mooiste gordijnen uit.

Gordijnen uitzoeken kan echt een hoofdpijndossier opleveren. Er is zoveel keuze, dat je door het grote aanbod soms echt niet weet waar je moet beginnen. Met deze handvatten helpen we je een handje op weg. Let je er wel op dat je gordijnen het beste kunt kiezen nadat je een vloer, de kleur van de muren en je meubels hebt uitgekozen.

Type gordijnen

Als eerste moet je weten uit welke type gordijnen je kunt kiezen. Kijk goed wat bij jou situatie past. Zoek je inbetween gordijnen of overgordijnen. Kies je voor rolgordijnen, vouwgordijnen of toch liever plisségordijnen of paneelgordijnen. Omdat elke ruimte in je woning uniek is, kan het zijn dat je per kamer andere gordijnen wilt. Sluit niets uit maar maak een selectie.

Verduisterend of lichtdoorlatend

Voor de slaapkamer is het duidelijk dat je privacy wilt en dat de kamer donker moet zijn voor het slapen. Kies dan voor verduisterende gordijnen of laat ze voeren. Houd er wel rekening mee dat deze vaak minder soepel vallen dan lichte, dunnere stoffen. Wil je juist wel wat licht in de ruimte, kies dan voor lichtdoorlatende gordijnen.

Verduisterend of lichtdoorlatend

Verschillende stoffen

Een stof kan een gordijn maken of breken. Stoffen als velours of zijde passen meer bij een klassieke stijl. Stoffen als linnen, wol, katoen of een mix hiervan geven een meer moderne uitstraling. Bedenk dus wat voor stijl de ruimte is en hoe de gordijnen de kers op de taart zijn.

Kies je kleur

Als het om de kleur van gordijnen gaat, moet je kiezen of je wilt dat de gordijnen opgaan in de achtergrond of dat ze er juist uitspringen. Gaat je voorkeur uit naar neutrale, onopvallende gordijnen, kies dan gordijnen in de kleur van de muur of één of twee tinten donkerder. Kies je voor kleur, zorg dan dat de kleur past bij de vloer en de rest van de meubels. Tip, vraag altijd (gratis) kleurstalen op. Zo kun je namelijk de kleuren in jouw eigen huis zien met het daglicht. Ook kun je de kleuren vergelijken met de kleuren in je interieur.

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.