Het is in principe handig om een vaste zaak te hebben waar jij jouw spullen kunt halen. Een goede hamer kopen kun je niet veel bij winkels doen. Je moet hiervoor echt een winkel hebben die zich richt op het verkopen van gereedschap. Dit komt omdat er veel verschillende soorten hamers te koop zijn. De hamers zijn te halen in zoveel soorten dat een zaak dus ook een breed assortiment van deze dingen moet hebben om jou aan te bieden. Kijk is rond op speciaalzaken en je zult direct zien dat er voor verschillende klussen verschillende hamers beschikbaar zijn. Je kunt gereedschap bij Mastertools voor heel goedkoop vinden. Neem de tijd om te beslissen welke hamer jij gaat gebruiken. Je wilt natuurlijk wel met het juiste gereedschap aan da slag gaan.

Wat doen de houten hamers

Een hamer die meer wordt gebruikt in de professionele sfeer is de houten hamer. Deze hamer is volledig van hout en is vooral geschikt voor het slaan op planken en andere materialen. Je slaat ze zo dus aan elkaar vast. Stel je voor dat je een plank ergens goed in moet schuiven of dat deze goed ergens op aan moet sluiten, dan is deze hamer dus wel echt ideaal voor jou. Veel mensen die in bijvoorbeeld de bouw of constructiemedewerkers zijn gebruiken deze hamer heel vaak. Het is dan ook een goede investering als jij dit soort taken zou moeten uitvoeren.

De normale bankhamer

Wij kennen de hamer normaal gesproken voor het slaan op de spijkers. Hiervoor moet je ook goed nadenken welke hamer je gaat gebruiken. Je hebt namelijk twee soorten hamers die heir ideaal voor zijn. voor de kleine spijkertjes is het handig om de gewone bankhamer te kopen. Deze komt in meerdere soorten, maar is altijd handig om in huis te hebben. Je hebt deze ook in veel algemene winkels, maar bij een speciaalzaak kun je veel verschillende soorten in één keer bekijken. Zo kun je de juiste maat kiezen en kijken of deze hamer bij jou past.

Voor het zwaarder geschut

De klauwhamer is eigenlijk ook ideaal voor spijkers in slaan maar deze is een stuk zwaarder. Je hebt deze voornamelijk nodig voor het in slaan van grote spijkers. Deze hamer is namelijk zo zwaar dat bij gebruik op kleine spijkertjes er een grote kans is dat hij deze scheef slaat. Hier heb je dus niks aan, vandaar dat de hamer meer wordt gebruikt voor het zware geschut. Het zal altijd wel een aanrader blijven om de bankhamer en de klauwhamer allebei aan te schaffen. Zo verzeker jij jezelf van het hebben van goed spul.

Speciale hamers

Er zijn nog twee hamers die wat speciale aandacht verdienen, deze hamers zijn namelijk voor specifieke doeleinden zeer effectief. De rubberen hamer is een van de zwaarste hamers. Het mooie van deze hamer is dat deze zeer zwaar is maar van zacht materiaal is gemaakt aan de buitenkant. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor het betegelen va bijvoorbeeld een tuin en om deze dan goed aan te slaan met de rubberen hamer. De reden waarom deze hamer daar zo geschikt voor is, komt door het feit dat door de rubberen kop al die stenen niet worden beschadigd dus dat je er lekker op los kunt rammen.

Een ander soort hamer dat we toch even willen benoemen is de tegelhamer. Deze hamer wordt voornamelijk gebruikt om tegeltjes langzaam kapot te slaan. Dan bedoelen wij hier niet gehele tegels maar om even de randjes en hoekjes even goed af te breken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.