Een haag word vaak gebruikt om een stukje ‘eigen’ grond af te bakenen. Vaak begin je met de erfafscheiding. En wat is er nu mooier en natuurlijker dan een prachtige [groene] haag als erfafscheiding. Er zijn heel veel struiken geschikt voor een haag. Er zijn groenblijvende, bladverliezende en zelfs bloeiende haagstruiken. Een haag kan dan ook zeker de blikvanger zijn in de tuin. Een haag hoeft niet altijd de erfafscheiding te zijn. Een haag kun je ook prima om een bloemperk heen planten. dit word dan meestal een lage haag.

Soorten haagstruiken

Er zijn vele soorten haagstruiken. Het maken van een keus uit al deze struiken is misschien niet altijd even makkelijk als leek zijnde. Toch is het kiezen van de juiste haag een belangrijke keuze. Je gaat namelijk niet een haag die je net hebt aangeplant vervangen. Veel gekozen haagstruiken zijn toch wel de taxus, laurier of de coniferen.

leylandii

Een groenblijvende haag zou je kunnen maken van de leylandii. Dit is een snel groeiende conifeer. Prima geschikt voor de hogere hagen. Hij is niet alleen dat hij groenblijvend is maar ook winterhard. Het is een haag die prima te snoeien valt. Snoeien kun je het beste twee keer per jaar doen omdat het een snel groeiende plant is. Het beste kun je dit in het voorjaar een keer doen en in juni of juli. Deze haagstruik kan makkelijk 3 meter hoog worden.

leylandii

Thuja Brabant

Ook een prima haagstruik is de Thuja Brabant. Een mooie, smalle haagstruik. Licht groen van kleur. Deze word meestal rond 2,5 meter. Deze haagstruik groeit minder hard en kan prima 1 keer per jaar gesnoeid worden. Dit kun je het beste rond de langste dag doen.

Thuja Brabant

Red Robin

Red robin word ook vaker gebruikt voor een haag. Het is een struik met stevige bladeren en krijgt rode besjes. In het najaar verkleuren de bladeren naar rood. Dit is een struik geschikt voor wat lagere struiken. Hij word meestal niet hoger dan 1,8 meter. Je kunt deze haag het beste snoeien in het voorjaar.

Red Robin

laurier

Wat ook vaak en veel als haagstruik word gebruikt is de laurier. Een sterke haagstruik die smal opgroeit. De bladeren zijn donker groen van kleur en smal van vorm. Een laurier kan zo maar 3 meter hoog worden. De laurier kun je ook het beste snoeien in het voorjaar.

laurier

Taxus

Ook zie je vaak hagen van de Taxus. Vooral de Taxus Baccata. Het is een donkergroene haag die smal en hoog van vorm is. Meestal worde taxus rond de 2 meter hoog. Snoeien kun je het beste rond de langste dag doen.

taxus haag

Voor de lage hagen die je bijvoorbeeld om een bloemperk maakt is de buxus zeer geschikt. De buxus is ook prima geschikt voor vorm snoei. Hij is groenblijvend maar word meestal niet hoger dan 50 centimeter.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.