Hekwerk rondom je tuin is bovenal praktisch, maar met de juiste aanpassingen en toevoegingen kan het ook écht iets toevoegen aan je tuin. Denk bijvoorbeeld aan bloemen en planten! Met de juiste klimplanten creëer je een fantastisch en groen geheel van jouw hekwerk. Op die manier biedt je hekwerk niet alleen veiligheid, je krijgt ook meer privacy en de sfeer van je tuin gaat erop vooruit. Maar niet iedere plant is geschikt om naast je hekwerk te planten. Deze soorten zin dat echter wel! 

Welk hekwerk is geschikt?  

Klimplanten hebben uiteraard houvast nodig, en niet iedere schutting of ieder type hekwerk biedt deze ondersteuning. Daarom is het belangrijk om het juiste hekwerk te kiezen wanneer je van plan bent om klimplanten te plaatsen. 

Hekwerk dat juist bij uitstek geschikt is, is dubbelstaafmat hekwerk. Dit type hekwerk bestaat uit meerdere spijlen die elkaar kruisen en hiermee een soort raster vormen. Ideaal voor planten om zich omheen te wikkelen en aan op te trekken. 

Klimplanten 

De volgende klimplanten zijn prachtig als decoratie van je hekwerk en maken je tuin tot een mooi geheel. 

Klimop 

Klimop is misschien wel één van de meest bekende klimplanten. En dat is ook niet voor niets. De plant heeft namelijk mooi gevormde bladeren die het hele jaar groen blijven. Ook in de winter kun je dus genieten van voldoende privacy en veel groen in je tuin. Klimop wordt ook wel Hedera genoemd en is zelfhechtend. Dit betekent dat je de plant niet hoeft te ondersteunen of leiden, klimop zal zelf z’n weg vinden over jouw hekwerk. 

De passiebloem 

Wil je ’s zomers genieten van spectaculair mooie bloemen? Dan is de passiebloem een uitstekende keuze! Deze klimplant brengt in de zomermaanden hele mooie bloemen voort die doen denken aan warme oorden of een tropisch paradijs. De passiebloem is verkrijgbaar in diverse soorten met ieder unieke en veelkleurige bloemen. Dus zoek je een echte blikvanger in je tuin? Dan is deze klimplant zeker de moeite waard. 

Blauwe regen 

Naast de passiebloem is ook blauwe regen een ware schoonheid. In de zomer komen aan deze klimplant prachtige trossen met voornamelijk kleine blauwe bloempjes. De plant bloeit uitbundig en ruikt ook nog eens heerlijk. Deze plant biedt veel privacy dankzij de dichte groei en maakt zeker indruk in jouw tuin. 

Jouw hekwerk opfleuren? 

Wil je wat meer kleur in je tuin of zoek je een natuurlijke manier om extra privacy te creëren? Dan zijn klimplanten tegen je hekwerk een hele goede keuze. Zoek je ook het juiste hekwerk voor dit project? Kijk dan eens op de website van Hekwerkonline en vind wat je zoekt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.