Dekenkisten worden al tijdenlang gebruikt in allerlei verschillende woonstijlen om, zoals het woord al verraadt, voornamelijk dekens en bedlinnen in op te bergen. Echter bieden deze je kisten nog veel meer mogelijkheden! In dit blog laten we een aantal voorbeelden zien van het gebruik van deze veelzijdige opbergers. Met name de dekenkist van natuurlijke materialen heeft bij ons de voorkeur, deze zijn namelijk goed te combineren met diverse interieurstijlen en brengen van zichzelf al een heel warme sfeer met zich mee!

De dekenkist is een veelzijdige opberger

Zoals we al even kort aan haalden is de dekenkist voor veel meer te gebruiken dan enkel voor je beddengoed. Natuurlijk bieden de dekenkisten je hier wel alle ruimte voor, veel mensen beschikken tegenwoordig over een apart zomer- en winterdeken. In het winterseizoen moet het zomerdeken natuurlijk opgeborgen en vice versa ook, de dekenkist biedt je hier uitkomst! Daarnaast is de dekenkist, afhankelijk van het type natuurlijk, ook goed te gebruiken aan het voeteneind van je bed. Een groot en stevig exemplaar is erg geschikt om te gebruiken als klein bankje, zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk je schoenen aantrekken! Eenzelfde exemplaar zou je ook nog eens als halbankje in kunnen zetten.

Moderne kleuren in je interieur halen

Moderne kleuren in je interieur halen

Net als ieder ander woonaccessoire zijn ook dekenkisten tegenwoordig in steeds meer verschillende kleuren verkrijgbaar. Over het algemeen zie je dat er in het najaar gekozen wordt voor andere kleuren dan wanneer we dit vergelijken met het voorjaar. Dit kenmerkt zich veelal door het gebruik van iets donkerder tinten als legergroen en roestbruin, perfect om de warmte naar binnen te halen! We moeten de natuurlijke tinten natuurlijk niet vergeten, deze universeel te gebruiken kleur heeft van zichzelf al een warme uitstraling die altijd welkom is. Ook kleuren als zwart, grijs en wit zien we steeds vaker terugkomen, het combineren van deze kleuren is ook een erg leuke optie!

De dekenkist is een veelzijdige opberger

 

Vergeet de woonkamer niet!

Een ruimte waar we tegenwoordig ook dekens tegenkomen is de woonkamer, vaak is dit in de vorm van plaids. Een plaid wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt om ’s avonds lekker te relaxen op de bank of in een loungestoel. Wil je er voor zorgen dat deze plaids en eventuele kussens niet rondslingeren in je interieur? Kies dan voor een handige dekenkist die je deze zorgen heel gemakkelijk ontneemt. Tevens zorgt een stijlvolle dekenkist er voor dat je een sfeervol item in je woonkamer haalt, twee vliegen in klap dus!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.