Je wilt graag dat de isolatie van je huis perfect is. dit kan je geld besparen in de energiekosten en het is vele malen beter voor de natuur. Je kunt je energiekosten verlagen door er voor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. dit kun je doen door goed isoleermateriaal in je muren te stoppen. Vaak is dit een heel gedoe, waar je geen tijd of geld aan uit wil besteden. Daarom ga je kijken hoe je dit op een makkelijke manier zelf kan doen. Je kunt zelf, simpel isoleren met het plaatsen van tochtstrips. Om naast goed te isoleren toch nog wat frisse lucht binnen te krijgen, kun je er voor kiezen een ventilatierooster aan te schaffen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het plaatsen en schroeven van een tochtstrip en een ventilatierooster.

Verschillende soorten schroeven

Voordat je gaat beginnen met het plaatsen van een tochtstrip of ventilatierooster, is het belangrijk dat je weet welke schroeven hierbij horen. Er zijn veel verschillende soorten schroeven, met verschillende doeleindes. Winkels verkopen ook tochtstrips waarbij je geen schroeven bij nodig hebt. Toch is het handig om een tochtstrip te kopen die dit wel heeft, aangezien dit voor meer stevigheid zorgt. Er zijn speciale schroeven verkrijgbaar voor zowel het plaatsen van tochtstrips, als ventilatieroosters. Kijk op de site waar je de schroeven gaat kopen, of je wel de juiste schroeven hebt die bij de tochtstrip of ventilatierooster hoort. Je kan je ook laten informeren door de klantenservice of vragen aan een medewerker in een winkel.

Het schroeven van een ventilatierooster

Hoe je een ventilatierooster schroeft, hangt af van het soort ventilatierooster dat je koopt. Je kan er voor kiezen om een klein rooster te kopen. Deze hebben vaak maar zes schroeven nodig. Ook bij ventilatieroosters heb je speciale soorten schroeven nodig. Let dus ook opnieuw op, welke schroeven er bij je ventilatierooster past. Een ventilatierooster heeft gaatjes waar je de schroef kunt plaatsen. Zorg er dus voor dat je schroef, in die opening past.

Wat is een tochtstrip en hoe plaats je deze?

Een tochtstrip is een strip die je kunt plaatsen onder bijvoorbeeld een deur. Op deze manier komt er geen koude lucht van buiten in je huis. Je kan ook bij een binnendeur een tochtstrip gebruiken. Wanneer je woonkamer lekker warm is, komt er zo geen koude lucht van je koude gang in je kamer. Zo hoeft de kachel minder hard aan en bespaar jij een hoop energie kosten. Net zoals een ventilatierooster, kan je een tochtstrip prima zelf plaatsen. Je kan op sites en vaak ook bij de klantenservice, advies vragen wanneer je niet goed weet hoe dit moet.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.