Een goed matras kopen kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden. Hierdoor wordt het steeds lastiger om een keuze te maken. Want waar kies je voor? En waarom dan? Wat is de toegevoegde waarde van dit matras, terwijl het andere matras ook heel goed staat aangeschreven? Het is niet gek om hier een beetje overweldigd van te raken. Toch is er ook goed nieuws, want een goed matras kiezen is goed te doen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg.

Er bestaat geen goed of slecht

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er geen goed of slecht matras bestaat. Welk matras voor jou de beste keuze is, hangt voornamelijk van de eigen wensen en persoonlijke voorkeuren af. Terwijl de één heerlijk ligt op een hard matras, zal jij misschien liever de voorkeur geven aan een zacht matras. Niemand maakt hierbij de verkeerde keuze. Het zijn hierbij enkel de persoonlijke voorkeuren die de doorslag gaven. Wanneer je kiest voor de kwaliteit van goossens matrassen, komt het enkel op de volgende punten aan om jouw perfecte matras te vinden.

Houd rekening met het postuur

Dit is misschien niet iets waar je graag over nadenkt. Toch is het bij de aanschaf van een matras wel belangrijk om over jouw postuur en die van je partner na te denken. Bedenk hierbij goed hoe lang jullie zijn, wat jullie gewicht is en hoe je jullie bouw zou omschrijven.

Houd rekening met het postuur

Wanneer je langer bent dan gemiddeld, dan kan een standaard matras wellicht net wat minder comfortabel liggen. Het is van belang dat je heerlijk uitgestrekt kunt liggen, zonder dat je voeten buiten het bed steken. Je moet er rekening mee houden dat je circa 20 centimeter extra matras nodig hebt bovenop de eigen lengte.

Gewicht speelt weer een belangrijke rol bij het inschatten van de hardheid van het matras. Iemand die heel licht is, zal hoogstwaarschijnlijk veel minder prettiger slapen op een hard matras. Dit terwijl een voller iemand hier vaak juist meer bij gebaat is. Natuurlijk is het verschil tussen hard en zacht enkel een persoonlijke invulling. Gelukkig geven de meeste fabrikanten online een indicatie van de hardheid van het matras. Gebruik deze indicatie bij het bepalen van de hardheid.

Ook het postuur is van belang. En dan met name voor de breedte van het matras. Bij de meeste mensen is de standaardmaat van 90 centimeter voldoende. Wanneer je zeer breed gebouwd bent, kan het echter soms prettiger zijn als de breedtemaat iets groter is.

Mogelijke fysieke klachten

Bedenk bij de aanschaf van een nieuw matras ook of er sprake is van fysieke klachten. Wanneer je momenteel niet prettig kunt slapen en veel nek- en rugklachten ervaart, dan is de kans groot dat dit matras simpelweg niet geschikt is. Het is dus belangrijk om te kijken naar de drukverlagende eigenschappen van het matras, zodat je zwakke punten van het eigen lichaam wat verlichting kunt geven.

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Let dan goed op eigenschappen van het matras. Er zijn speciale matrassen verkrijgbaar die antiallergische kwaliteiten hebben.

Warmte van het matras

Wanneer je het snel koud of warm hebt, dan kan het slim zijn om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw matras. Sommige matrassoorten beschikken over speciale kwaliteiten waardoor ze de warmte langer vasthouden of juist meer ventileren. Hierdoor pas je het matras eenvoudig aan op jouw wensen voor een goede nachtrust.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.