Steigerhout wordt de laatste tijd steeds populairder, maar het is geen trend. Het zal door zijn natuurlijke uitstraling en robuuste look nooit uit de mode gaan. Daarom doet steigerhout het niet alleen goed in de tuin, bijvoorbeeld in de vorm van opvallende loungemeubelen, maar kan ook in je woonkamer of slaapkamer het verschil maken. Zo kun je je slaapkamer aankleden met mooie meubelen van steigerhout. Wil jij je slaapkamer anders inrichten met nieuwe meubelen? Lees dan snel verder, want in dit blog inspireren we je met meubelen van steigerhout!

Wat is steigerhout?

Steigerhout is eigenlijk vurenhout dat door gebruik in de bouw een bijzondere look heeft gekregen. Het hout is flexibel en sterk, waardoor het goed op de bouwsteigers gebruikt kan worden. Schilders en bouwvakkers gebruiken het om op hoogte te kunnen werken. Door de invloeden van het weer en de regen verkleurt het hout van lichtbruin naar grijs. Heeft het een leven op de bouwsteigers achter de rug, dan krijgt het in de meubelfabriek een tweede leven. Er kunnen van allerlei meubelen van gemaakt worden, van steigerhouten bureaus tot kasten en eettafels. Het hout is prachtig voor buiten, maar doet het ook binnenshuis goed.

Steigerhout in de slaapkamer

Steigerhout heeft door zijn grijzige kleur een robuust en natuurlijk uiterlijk, dat het goed doet in de slaapkamer. Zo kun je er bijvoorbeeld een bed van laten maken, of juist een kledingkast van steigerhout. De natuurlijke uitstraling van het hout biedt rust op de plek in je huis waar je dat het meest nodig hebt. Ook een kinderkamer kun je leuk aankleden met steigerhout. Zo kun je er een leuk kinderbed van maken, zoals een huisjesbed of een hoogslaper, die je combineert met een mooi nachtkastje of zelfs een steigerhouten bureautje om aan te werken.

Een eigen werkkamer met steigerhouten meubelen

Je kunt niet alleen je slaapkamer, maar ook je thuiswerkkantoor inrichten met steigerhouten meubelen. Een ervaren meubelmaker zoals VanLonden kan je meubelen zelfs op maat voor je maken, zodat ze precies passen bij jouw beoogde inrichting. Kies je voor een mooi bureau, die je uitbreidt met een kast of zelfs een werkcabine van steigerhout? Daarmee geef je je thuiskantoor of werkkamer snel vorm. Een mooie inrichting zorgt voor rust en helpt je te focussen. Ook dat maakt steigerhout zo geschikt om binnenshuis mee in te richten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.