De populariteit van de Strelitzia is ongekend. We zien hem opeens overal op toneel verschijnen. Niet alleen Nederlandse gezinnen vallen voor de geweldige uitstraling van deze exclusieve kamerplant, maar we zien hem ook steeds vaker terug in openbare gebouwen. Met deze kamerplant maak je een waar statement in huis. Natuurlijk is het wel belangrijk om over wat meer informatie te beschikken als je deze plant in huis wilt halen. Vraagt hij bijvoorbeeld om veel onderhoud? Wat is het verzorgingsadvies? Bloeit iedere Strelitzia? En hoe snel groeit een Strelitzia eigenlijk? Op al deze vragen en nog veel meer geven we antwoord in dit artikel.

Krijgt iedere Strelitzia bloemen?

De Strelitzia staat voornamelijk bekend om haar wonderschone bloemen. Het is niet voor niets dat deze plant ook wel de paradijsvogelbloem wordt genoemd. Toch is het niet zo vanzelfsprekend dat een Strelitzia gaat bloeien. Deze plant moet eerst de volwassen leeftijd van 8 jaar bereiken en moet bovendien over een enorme hoogte beschikken. Als je een bloeiende kamerplant wilt is de Strelitzia Reginae het meest geschikt. De welbekende Nicolai bloeit namelijk niet en wordt ook nog eens meer dan 2 meter hoog. Deze hoogte zie je niet vaak binnen een traditionele woonruimte. Ben je op zoek naar een bloeiende Strelitzia? Kies dan voor de paradijsvogelplant, oftewel de Strelitzia Reginae.

Hoe snel groeit een Strelitzia?

copyright Chic Plants bv

Verzorgingsadvies

De Strelitzia is tegenwoordig een zeer populaire plant. We komen hem steeds vaker tegen in alledaagse woningen. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de wonderlijke uitstraling van deze plant. De Strelitzia is geen moeilijke kamerplant, toch is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Vooral de waterbehoefte van deze kamerplant is zeer opvallend. Het is een plant die erg veel van water houdt, vooral in de zomermaanden. Vaak zien we dat de grond in de zomer heel snel opdroogt, waardoor de waterbehoefte flink stijgt. Tijdens de wintermaanden neemt de vraag naar water weer flink af. Het is uiteraard wel belangrijk dat je jouw favoriete kamerplant gewoon minimaal één keer per week water geeft, maar zorg er wel voor dat je dan kleinere hoeveelheiden water aanbiedt.

De Strelitzia groeit en ontwikkelt goed bij een lichte standplaats. Het is echter niet de bedoeling dat je hem in direct zonlicht zet. Kies daarom voor een lichte kamer, maar zet hem nooit pal voor een raam op het zuiden. Stook je de verwarming goed op tijdens de wintermaanden? Verhuis de plant dan tijdelijk naar een ruimte waar de temperatuur lager ligt.

strelitzia_kopen

copyright Chic Plants bv

Hoe snel groeit de Strelitzia?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Er is immers geen kant-en-klaar antwoord. Dit hangt veel af van de zorg die je de kamerplant geeft en over welk soort Strelitzia je beschikt. Over het algemeen kunnen we stellen dat een Strelitzia een echte snelgroeier is. Als je deze niet snoeit, kan deze letterlijk het huis uit groeien. Zeker als de omstandigheden boven verwachting goed zijn. Zo zal de Strelitzia Nicolai met gemak een hoogte van 2 meter bereiken. De Strelitzia Reginae blijft wat kleiner met een hoogte van circa 1,5 meter. Wellicht vraag je je nu meteen af wanneer verpotten noodzakelijk is. Deze vraag is wél eenvoudig te beantwoorden. Als de plant letterlijk de pot uit groeit, is het hoog tijd om te verpotten. Zo kan de plant zich beter ontwikkelen en blijft hij van mooie kwaliteit!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.