Heb je verhuisplannen? Leuk! Maar je vraagt je misschien af: hoe verkoop ik een huis sneller? Kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan vooral verder!

Speel eerst je eigen makelaar

Wie zegt dat het altijd nodig is om een makelaar in te schakelen? Natuurlijk is dat wel de meest veilige optie. Echter is het ook zeker mogelijk om je huis te verkopen zonder de volledige inschakeling van een makelaar. Of schakel enkel een makelaar in om je te helpen bij de transactie.

Vraag dan ook rond in je netwerk en bij vrienden en familie of zij je huis willen verspreiden in hun netwerk. Plaats je huis ook op social media om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Het kiezen van de juiste makelaar

Het kiezen van een makelaar is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het verkoopproces. Je hoort vaak verhalen dat makelaars zich niet genoeg inspannen voor hun klanten. Of dat ze niet over de juiste kennis beschikken. Neem dus altijd de tijd bij het kiezen van een makelaar. Ga langs bij minstens drie makelaar uit je omgeving en vraag een gesprek aan. Stel kritische vragen en vraag ook zeker rond in je netwerk of mensen goede ervaringen hebben met een makelaar.

Renoveer de buitenkant van je huis

De buitenkant van je huis is het eerste wat een koper ziet. Je maakt je huis aantrekkelijker als de voorkant er net uitziet. Overweeg dus om de voorkant van je huis te verven, schoon te maken of geheel te renoveren. Zo maak je een goede eerste indruk bij potentiële kopers.

Bepaal een goede prijs

Het vaststellen van de juiste prijs zorgt voor een vlotte verkoop van je huis. Echter kan dit erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk genoeg ontvangen voor je huis. Maar je huis mag ook niet te duur zijn voor de markt.

Kijk dus eerst rond naar de prijzen van buurtgenoten. En neem verbouwingen over andere uitbreidingen mee in de prijs van je huis. Ten slotte moet je natuurlijk samen met je makelaar beslissen wat de uiteindelijke verkoopprijs wordt. Een makelaar hoort je van deskundig advies te kunnen voorzien. Neem dit advies dan ook serieus.

Houd een grote opruiming

Voordat je jouw huis in te koop aanbiedt moet je ervoor zorgen dat alles helemaal is opgeruimd. Je huis krijgt hierdoor een ruimere uitstraling waardoor het aantrekkelijker wordt voor de kopers. Verwijder ook zoveel mogelijk persoonlijke spullen. Het is voor kijkers onaangenaam om overal fotolijstjes en andere spullen tegen te komen tijdens het bezichtigen. Daarnaast kunnen kopers zich zo vaak beter voorstellen dat ze eventueel in je huis gaan wonen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.