Geld lenen kost geld, dus hoe vind je een betrouwbare partij die geld verstrekt tegen voorwaarden die goed bij jouw budget passen? Zodra het moment is aangebroken dat je een lening nodig hebt ga je natuurlijk eerst uitrekenen hoeveel geld je nodig hebt en hoelang je er in maandelijkse termijnen over kunt doen om het terug te betalen. De looptijd hangt logischerwijze af van het geleende bedrag en de rente die je per maand betaalt. Wees er zeker van dat je het bedrag dat je maandelijks wilt betalen ook echt kunt missen. Het werkt natuurlijk averechts als je een lening afsluit die je beperkt in je financiële vrijheid. Je kunt natuurlijk een bank binnenstappen voor een traditionele persoonlijke lening of een doorlopend krediet maar er zijn tegenwoordig meerdere manieren om betrouwbare geldschieters te vinden.

Wat is de beste keuze?

Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Als je thuis een grote verbouwing wilt doen of je wilt investeren in een nieuwe auto dan kan een persoonlijke lening of het doorlopend krediet precies datgene zijn wat je nodig hebt. Als startende ondernemer heb je natuurlijk hele andere wensen en als je een gat in je begroting wilt vullen omdat klanten te traag betalen dan wil je daarvoor de beste oplossing. Het is daarom aan te raden review en commentaren van andere consumenten te raadplegen zodat je inzicht krijgt wat er zich op de financiële markt afspeelt. Op een site als luminablog.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om tot een gedegen besluit te komen welke geldverstrekker het beste bij jouw doel past.

Nieuwe mogelijkheden om geld te lenen

Door de komst van het internet verandert langzaam aan ons hele leven en hoe we producten en diensten afnemen. De financiële markt is ook aan dit soort veranderingen onderhevig en om geld te lenen ben je niet langer verplicht gebruik te maken van de traditionele banken. Natuurlijk is een lening bij een bank nog steeds de meest veilige manier om te lenen door de controle van de overheid. Maar je kunt tegenwoordig zowel zakelijk als privé ook andere geldschieters vinden. 

Je kunt natuurlijk bij vrienden, familie of kennissen aankloppen maar heb je al gehoord van crowdfunding en fintech bedrijven? Zoals de naam crowdfunding al doet vermoeden krijg je geld van jouw ‘publiek’ en deze vorm wordt tegenwoordig veel gebruikt voor start-up’s en beginnende ondernemers die hoofdzakelijk gebruik maken van internet om hun bedrijf te runnen. Op deze manier voelt het publiek verbondenheid met het nieuwe idee van de start-up en vaak zijn zij ook degene die als eerste de producten of diensten van hun investering aanschaffen. 

Fintech bedrijven zijn particuliere bedrijven die met eigen investeerders werken en die andere bedrijven de mogelijkheid bieden om snel over geld voor een uitbreiding, verbouwing of krediet overbrugging te beschikken. Er wordt door zulke geldverstrekkers gebruik gemaakt van bijzondere algoritmes waardoor vaak al binnen 24 uur uitslag gegeven wordt over de mogelijkheden van zo’n zakelijke lening. Het grote voordeel is dat je niet met je hele bedrijfsboekhouding naar de bank hoeft waar je de kans loopt alsnog afgewezen te worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.