Hörmann heeft een ruim aanbod aan garagedeuren. Daardoor is het absoluut de moeite waard om het assortiment door te nemen als je op zoek bent naar een nieuwe garagedeur. In dit blogartikel vertellen we je over de mogelijkheden.

Sectionale garagedeuren

Allereerst zijn er natuurlijk de sectionale garagedeuren. Erg stijlvol, doordat je geen handgrepen ziet. Bovendien worden sectionale garagedeuren van Hörmann standaard voorzien van goed geïsoleerde deurpanelen en elektrische bediening.

Gemak dient de mens. En dat geldt dus zeker als het om sectionale garagedeuren van Hörmann gaat. Goed om te weten: Hörmann heeft een tijdelijke actie op een aantal sectionale garagedeuren. Bekijk de Hörmann deuren die meedoen.

Openslaande garagedeuren

Naast sectionale garagedeuren zijn de openslaande garagedeuren van Hörmann mateloos populair. Dit type deur is in tegenstelling tot sectionale garagedeuren niet elektrisch bedienbaar. Maar qua gebruiksgemak behoort de deur absoluut tot de top.

Openslaande garagedeuren zijn namelijk opgebouwd uit twee deurbladen die je onafhankelijk van elkaar kunt openen en sluiten. Daardoor kun je eenvoudig en snel toegang tot de garage verschaffen zonder dat daarvoor eerst de garagedeur geopend hoeft te worden.

Een ander groot voordeel van openslaande garagedeuren is dat deurbladen naar buiten kantelen en daardoor de gehele ruimte in de garage beschikbaar blijft. Ideaal als je de garage bijvoorbeeld als opslagplaats gebruikt.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Zijdelingse sectionaaldeuren zijn een variant op de reguliere sectionaaldeuren. Dit type deur wordt niet verticaal maar horizontaal geopend. Dat is handig als je bijvoorbeeld snel de garage in wilt om je fiets te pakken.

Je hoeft het deurblad immers maar een stukje te openen. Het nadeel van sectionale garagedeuren is dat je één van de muren vrij moet houden zodat de deurpanelen langs de muur kunnen worden gehangen als je de deur opent.

Roldeuren

Roldeuren zijn verreweg de beste keuze als je de garage als opslagplaats gebruikt. De deurpanelen zijn erg smal en worden opgerold in een opbergbox die zich boven de opening van de garage bevindt.

Roldeuren zijn relatief duur in aanschaf en dus alleen aan te raden als je de garage ook echt optimaal als opslagplaats wilt gebruiken. Anders is een andere optie, zoals een sectionale garagedeur, een betere keuze.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de klassiekers onder de garagedeuren. Dit type garagedeur is opgebouwd uit één geheel dat tijdens het openen naar buiten toe kantelt. Het deurblad wordt onder het plafond in de garage gehangen als je de garagedeur in geopende toestand hebt. Het nadeel hiervan is dat je ruimte in de garage vrij moet houden zodat het deurblad kan kantelen. Kanteldeuren zijn een prima optie als je een eenvoudige maar degelijke garagedeur wilt.

Welke garagedeur kun je het beste kopen?

Dat hangt ervan af wat je wensen en behoeften zijn. Maak een lijstje van je wensen en stem daar de keuze voor de garagedeur op af. Zo kom je vanzelf bij de garage uit die het beste bij jou past. Een garagedeur kopen doe je niet dagelijks, dus neem de tijd om tot de juiste keuze te komen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.