Tuintafels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van een kunststof tuintafel tot zelfs natuursteen of hout. Werkelijk alles is mogelijk! Er zijn natuurlijk niet voor niets zoveel verschillende soorten tuintafels. Ze kunnen immers voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Een tuintafel, welk soort deze ook mag zijn, mag gewoon niet ontbreken in de tuin. Maar waar is deze dan eigenlijk handig voor? Waar kun je een tuintafel allemaal voor gebruiken? In dit artikel geven we enkele leuke ideeën. Scroll dus snel verder en doe de nodige inspiratie op.

Heerlijk lang tafelen

Een tuintafel wordt in de eerste plaats natuurlijk vooral gebruikt als ‘eettafel’ in de tuin. Dit biedt de mogelijkheid om heerlijk lang te tafelen en te genieten van het buitenleven. Heerlijk tijdens zwoele zomeravonden. Toch zijn er ook mensen die het gehele jaar door buiten eten. Zij maken gebruik van een goede overkapping, een fijne terrasverwarmer en natuurlijk een heerlijk maaltje. Hoe meer frisse buitenlucht hoe beter. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de tuintafel voor gemak en comfort zorgt. Kies daarom voor een tuintafel die niet te hoog is, waardoor iedereen comfortabel kan eten. Pas tevens de tuinstoelen hier op aan.

Wanneer je de tuintafel het hele jaar door wilt laten staan is het ook belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen. Tuintafels zijn in heel veel verschillende materialen verkrijgbaar. Vooral kunststof, RVS en natuursteen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen ieder weertype. Perfect voor de echte tuinliefhebber!

Heerlijk lang tafelen

Knutselen en verven

Ouders met jonge kinderen weten maar al te goed hoe leuk knutselen en verven kan zijn. Het geeft echter ook heel veel troep. En wanneer je liever niet wilt dat je eettafel binnenshuis bevuild raakt door knutselwerkjes en vingerverf, is de tuintafel buiten hier natuurlijk wel uitermate geschikt voor. Bovendien zijn deze tafels doorgaans ook veel gemakkelijker te reinigen en is alle rommel veel gemakkelijker weer op te ruimen. Daarnaast zijn kinderen maar wat graag buiten en is dit ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Even een frisse neus halen, een knutselwerkje doen en het is in no-time weer opgeruimd. Dat noemen we pas een win-win situatie.

Feestjes en partijen

Een tuin is heerlijk wanneer je vaak verjaardagen en andere feesten en partijtjes op de planning hebt staan. Zo kun je meer mensen kwijt én wordt het ook nog eens niet zo’n rommeltje in huis. Toch zit je altijd met één groot dilemma wanneer je een tuinfeest geeft. Want waar laat je toch al die schalen chips, taartjes en drankjes? Het is nou eenmaal niet comfortabel wanneer iedereen dit gewoon in zijn hand moet houden. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door het gebruik van de tuintafel. Maak een mooie kring om de tuintafel heen. Zo kan iedereen gezellig met elkaar praten en staan de hapjes en drankjes altijd binnen handbereik.

Bartafel

Het is misschien een beetje outside-the-box kijken, maar je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een traditionele tuintafel een bartafel aan te schaffen. Deze tafel komt altijd van pas. Of je nu heerlijk wilt borrelen met het eigen gezin of deze wilt gebruiken tijdens een feestje. Geniet van warme zomeravonden met een hapje en een drankje, speel gezellig spelletjes of geniet van een uitgebreid diner. Alles is mogelijk met de multifunctionele tuintafel.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.