Voor veel mensen is een tafelzeil een onmisbaar item in huis. Het biedt bescherming aan de tafel tegen krassen en vlekken. Een tafelzeil is gemaakt van PVC of schuimvinyl en kan op maat gesneden worden om op elke soort tafel te passen. Het gebruiken van een tafelzeil wordt vaak nog als oubollig gezien. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook varianten met leuke printjes die zelfs alleen als decoratie leuk zijn. Een van de meest voor de hand liggende redenen om een tafelzeil te gebruiken is ter bescherming van de tafel. Dit geldt niet alleen voor binnenshuis, maar ook voor buiten. Een glazen of houten buitentafel kan bijvoorbeeld snel beschadigen. Daarnaast kan een tafelzeil ook dienen als decoratie. Met verschillende kleuren en prints kun je jouw interieur net dat extra beetje flair geven dat het nodig heeft. Bij de webshop hiptafelzeil.nl heb je keuze uit een ruim assortiment met tafelzeilen. Je hebt keuze uit effen kleuren tot de meest geweldige printjes!

Waar kun je een tafelzeil voor gebruiken?

Ben je van plan een tafelzeil te gaan gebruiken maar heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je 5 manieren hoe je een tafelzeil zou kunnen gebruiken!

  1. In de tuin

Een tafelzeil is niet alleen geschikt om binnen te gebruiken. Je kunt ook heel goed buitenshuis een tafelzeil gebruiken. Niet alleen beschermt het de tafel tegen schade en vuil. Het biedt ook bescherming tegen de zon en wind. Ideaal dus voor een gezellige barbecue of tuinfeest. Wel is het zo dat de print op een pvc-tafelzeil kan vervagen. Dit komt door uv-straling waar veel items door kunnen verkleuren. Uiteraard heb je dit wel liever dan dat je tuintafel verkleurt. Wil je ook geen verkleurd tafelzeil? Dan is het verstandiger om te gaan voor schuimvinyl.

  1. Als placemats

Je hoeft niet per se een hele tafel te bedekken met een tafelzeil of tafelkleed: je kunt er ook voor kiezen om placemats van te maken. Snijd het kleed op maat en plaats het onder de borden van je gasten voor een leuk effect. Je kunt uiteraard ook zelfgemaakte placemats van tafelzeil over je aangekocht tafelzeil leggen. Dit geeft net even wat meer diepte op de tafel.

  1. Als muurdecoratie

Een ander creatief idee is om het tafelzeil als muurdecoratie te gebruiken. Snijd het kleed op maat en bevestig het aan de muur met dubbelzijdige tape. Zo creëer je in no-time een unieke look in huis.

  1. Als verpakking

Wist je dat je een tafelzeil ook kunt gebruiken als cadeauverpakking? Het PVC- of vinylmateriaal is stevig genoeg om cadeaus in te verpakken. De verschillende prints zorgen ervoor dat jouw cadeautje er extra feestelijk uitziet.

  1. In de kinderkamer

Een laatste toepassing waarvoor je een tafelzeil kunt gebruiken is in de kinderkamer. Doordat het materiaal makkelijk schoon te maken is, kun je het bijvoorbeeld gebruiken als vloerkleed. Let wel op dat je er een antislip tafelkleed onder legt. Je wilt namelijk niet uitglijden als je over het tafelzeil heen loopt. Ook is het handig om een tafelzeil onder de knutsel- of tekentafel van je kind te leggen. Deze wordt dan gemakkelijk beschermd tegen verf en lijm.

Is een tafelzeil altijd geschikt om buiten te leggen?

Het antwoord hierop is nee. Hoewel PVC tafelzeilen bestand zijn tegen warmte en vocht, zijn ze niet bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals harde wind, hevige regenval en sterke uv-straling. Wanneer je van plan bent om een tafelkleed langdurig buiten te laten liggen, kun je beter kiezen voor een speciaal buitentafellaken dat hier beter tegen bestand is. Dit zijn vaak kleden van stof of schuimvinyl.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.