Nu we massaal meer thuis zitten, beginnen ook de gebreken van de woning steeds meer op te vallen. Waar je voorheen je uitvlucht zocht in het maken van uitstapjes en het maken van lange dagen op je werk, zit je inmiddels aan het huis gekluisterd en weet je zeker dat je interieur niet sfeervol genoeg is. Het gevoel van ‘thuis’ is er niet meer bij. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen. Hoewel je natuurlijk dolgraag het gehele interieur in de woonkamer zou aanpakken, laat het budget dit helaas niet echt toe. Wees echter niet getreurd: er zijn nog genoeg manieren om jouw woonkamer in een fris, nieuw jasje te steken. In dit artikel geven we 3 verrassende budgettips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven!

1.    Maak zelf meubels en accessoires

Zelf meubels en accessoires maken klinkt misschien heel moeilijk, maar geloof ons: iedereen kan het leren! Je kunt het immers zo moeilijk maken als je zelf wilt. Bovendien zijn de kosten voor materialen gering. Zo is steigerbuizen kopen online is al voor enkele euro’s mogelijk. En wist je dat je met dit materiaal ontzettend veel verschillende constructies kunt bouwen? Daarnaast kan je het materiaal ook gebruiken om bijzondere eyecatchers te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kapstok? Alles is mogelijk!

Maak zelf meubels en accessoires

Zoek inspiratie op Pinterest, Google of andere kanalen en ga vervolgens met de diverse tips & instructies aan de slag. Door zelf meubels en accessoires te maken, bespaar je ontzettend veel geld aan de vernieuwing van jouw woonkamer. Bovendien geef je je interieur ook nog een geheel persoonlijk tintje én heb je iets te doen tijdens deze lange quarantaineperiode. Kortom: win-win!

2.    Een likje verf doet wonderen

Ben je echt toe aan een nieuwe uitstraling in de woonkamer? Maar heb je eigenlijk niet zoveel geld te besteden? Dan doet een likje verf gelukkig al wonderen. Bovendien kun je verf zo duur maken als je zelf wilt. Natuurlijk zijn de kwalitatievere verfsoorten vaak hoog in prijs, maar als je slechts voor een oplossing voor de korte termijn zoekt zijn de goedkopere verfsoorten ook prima geschikt. Bij budgetwinkels en huismerken van bouwwinkels betaal je voor een pot verf meestal niet meer dan tien euro. Maak een prachtige accentmuur, maak zelf decoratiestukken met steigerbuizen bij een buiskoppelingen webshop en je woonkamer voelt direct veel sfeervoller aan! En dat allemaal voor nog geen twee tientjes. Wie zei ook alweer dat een make-over duur is?

3.    Tweedehands meubels shoppen

Niet alles hoeft natuurlijk geheel nieuw te zijn. Integendeel zelfs: vintage is anno 2020 helemaal in. Speur daarom Marktplaats af of houd een weggeefhoek bij jou in de buurt in de gaten. Zo kan je soms de leukste tweedehands meubels en accessoires op de kop tikken. Deze zijn vaak met enkele aanpassingen weer prima in je eigen huis te gebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop en begin het opknapwerk. Je zal versteld staan van wat je allemaal met goedkope tweedehands meubels kunt bereiken. Bovendien hoeven deze aanpassingen ook helemaal niet zo duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor steigerhout kopen bij Steigerpijp.nl en geef het oude meubelstuk een make-over die geheel budgetproof is. Niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens heel fijn voor je portemonnee!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.