Hardnekkige kalkaanslag in de badkamer is een zeer vervelend probleem. Het tast niet alleen de uitstraling van de badkamer aan, maar kan ook nog eens een broedplaats voor schimmels vormen. Daarom is het belangrijk dat de kalkaanslag zo spoedig mogelijk verwijderd wordt. Helaas kun je kalkaanslag nooit geheel voorkomen. Zeker niet op plekken waar er heel veel kalk in het water zit. Daarom is het goed om altijd de juiste tips en tricks te kennen om het probleem aan te pakken. In dit artikel vertellen we je hoe je eenvoudig hardnekkige kalkaanslag in de badkamer verwijderd.

Maak gebruik van anti-kalkspray

Er zijn gelukkig heel veel producten op de markt gebracht om hardnekkige kalkaanslag eenvoudig te verwijderen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan antikalk spray. Deze producten zijn bewezen effectief tegen kalkaanslag. Het doet wat het zegt dat het doet. Het zijn dan ook prettige producten om te gebruiken. Je hoeft weinig zelf te doen om het probleem op te lossen. Enkel sprayen en afspoelen en je bent klaar. Wel zit er heel veel verschil in de diverse merken. Dit zien we ook als we naar de prijs kijken. Er zijn producten van enkele euro’s, maar ook flessen waar je een tientje of meer voor moet betalen. Ons advies: hoe hoger de prijs, hoe krachtiger de werking. Bekijk bijvoorbeeld eens de producten van HG. Bespaar dan ook zeker niet op een krachtige kalkverwijderaar, want deze is het geld écht waard. Bovendien doe je heel lang met een bus, dus een investering is wel op zijn plaats.

Plaats een waterontharder

Bah, al dat werk steeds! Heb je net de gehele badkamer van kalkaanslag ontdaan en de volgende week zit er alweer nieuwe aanslag. Het lijkt soms wel een never ending story. Ben jij het ook helemaal zat om telkens nieuw kalk van de douchewand te verwijderen? Of iedere keer weer opnieuw de spiegel schoonmaken? Dan geldt: voorkomen is beter dan genezen. Toch kan je niet altijd iets aan kalkaanslag doen. Al het water in Nederland bevat kalk. In sommige gebieden zelfs heel veel. Er is echter wel één ding wat je kunt doen. Namelijk, het plaatsen van een waterontharder. Deze verwijdert alle schadelijke deeltjes uit het water. Hierdoor blijft enkel zacht en schoon water over. Zo wordt de kans op kalkaanslag in de badkamer zo goed als nihil. Nooit meer schrobben dus!

Heet water

Zit er een klein beetje kalk op de douchewand? Dan is het vaak al voldoende om deze even goed af te spuiten met gloeiend heet water. Je kunt ook water koken en deze over de douchewand heen gieten of het er met een spuitbus op spuiten. Kokend of heet water zal al een heleboel kalkaanslag verwijderen. Hier hoef je verder dus niets voor te doen. Je kunt eventueel ook wat soda of schoonmaakazijn aan het water toevoegen. Dit heeft een sterke, reinigende werking.

Cola

Heb je even geen kalkverwijderaar, soda of schoonmaakazijn bij de hand? Maar lust je wel graag een glaasje cola? Overweeg dan eens om die cola op de kalkaanslag aan te brengen. Veel mensen zweren bij het gebruik van cola om kalkaanslag te verwijderen. En inderdaad, het effect is groots. In de meeste gevallen verdwijnt de kalkaanslag als sneeuw voor de zon.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.